Kjøper vindmøllepark

Forhandlingene kom i mål sent fredag kveld, ifølge adm. dire. John Masvik.

Forhandlingene kom i mål sent fredag kveld, ifølge adm. dire. John Masvik. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

- Vi trenger ikke være leilendinger eget fylke.

DEL

(Finnmark Dagblad) Finnmark Kraft blir landets tredje største på vindkraftproduksjon etter avtalen om å kjøpe Statoils vindkraftverk på Havøygavelen i Måsøy kommune. I tillegg overtar Finnmark Kraft tre andre konsesjonssøkte landbaserte vindkraftprosjektene i Snefjord, på Båtsfjordfjellet og på Hamnefjell.

- Etter intense forhandlinger kom vi i mål sent fredag kveld, og eier nå den femte største vindparken i Norge. Dette gjør oss til et driftsselskap og faktisk den tredje største kraftprodusenten (vind og vann) i Finnmark. Nå vil vi ansette teknikere som skal drive vedlikehold på møllene, sier administrerende direktør John Masvik i en pressemelding.

Detaljene i avtalen er foreløpig ikke kljent, men Havøygavelen vindpark har en kapasitet på 40 MW. Hamnefjell og Båtsfjordfjellet har en kapasitet på 120 MW, mens Snefjord ligger på 160 MW.

Ekstreme forhold

- Havøygavlen vindpark er nok den mest utfordrende vindpark å drifte i hele Europa på grunn av ekstreme værforhold, og vi kommer til å høste nyttig erfaring som vi kan ta med oss i planleggingen av nye parker i Finnmark, sier Masvik, som antyder at den nye eieren vil drifte vindkraftanlegget annerledes enn hva Statoil gjorde.

Målet er å få lønnsom drift.

- Ikke leilendinger

- Når Statoil nå har bestemt seg for å selge er det flott at en lokal aktør tar over. Vi trenger ikke være leilendinger eget fylke. Den viktigste følgen av overtakelsen er i første omgang at Finnmark Kraft kan bygge opp kompetansen de trenger i forhold t det videre arbeidet de skal gjøre i Finnmark, sier ordfører John Aase i Måsøy i den samme pressemeldingen.

Det har lenge vært klart at Statoil vil satse på vindkraft til havs og at vindmølleparker som Havøygavelen er utenfor selskapets kjerneområde.

Artikkeltags