Kan bli stengt fram til det blir kaldere i været

OKKUPERT AV REIN: Stallogargotunellen er stengt fordi reinsdyrene har inntatt tunellen. Arkivfoto.

OKKUPERT AV REIN: Stallogargotunellen er stengt fordi reinsdyrene har inntatt tunellen. Arkivfoto.

Artikkelen er over 4 år gammel

Tunell okkupert av reinsdyr.

DEL

(Finnmark Dagblad) Stallogargotunellen på RV94 har vært stengt siden mandag, og bilister har måttet kjøre om den gamle veien på utsiden av tunellen.

Årsaken til stengingen av tunellen er reinsdyr inne i tunellen. Dette bekrefter Tor Inge Hellander, seksjonsleder for drift og vedlikehold i Statens vegvesen, til Finnmark Dagblad.

– Så lenge reinen trekker inn og vi ikke får den ut så anser vi det som mer farlig å kjøre inne i tunellen enn på utsiden av den, sier Hellander.

Han antyder at stengingen vil foregå i en veldig kort periode.

– Det er så varmt i disse dager at de trekker inn i tunellen. Erfaringsmessig så forsvinner de når det blir kjøligere i været. Men hvor lenge den blir stengt kommer an på hvor lenge varmen vedvarer.

Har forsøkt å jage rein

Ifølge Hellander har man gjort mange forsøk med å prøve å jage reinen ut av tunellen.

– Vår driftsentreprenør har forsøkt å få reinen ut av tunellen, men det er en håpløs jobb. Etter at reinen er jaget ut tar det bare noen timer før de trekker tilbake igjen.

– Vi kan rett og slett ikke ha folk der 24 timer i døgnet for å jage ut reinen, sier han.

Vurderer ferister

På spørsmål om man akter å gjøre noe med problemet, bekrefter Hellander at Statens vegvesen nå vurderer tiltak for å hindre dette i framtiden.

– Ved slike problemer har vi pleid å sette ferister foran tunellåpningene, men dette har driftsmessige ulemper. Men vi må vurdere å gjøre noe med Stallogargotunellen, og det er ikke uaktuelt at det blir gjort her, sier han.

Artikkeltags