Juniorene vil kjempe i NM

MEDALJE: Lykkes Audun Erisktad (t.h.) å ta medalje i junior-NM? Med full klaff kan det bli pallplass for 17-åringen.

MEDALJE: Lykkes Audun Erisktad (t.h.) å ta medalje i junior-NM? Med full klaff kan det bli pallplass for 17-åringen. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Med Daniel Stock ute, er kanskje klubbkamerat Audun Erikstad den som aspirerer sterkest til en pallplass.

DEL

I Norgscuprennene så langt har Audun Erikstad snust på pallplass flere ganger. 17-åringen har etablert seg i toppen i sin årsklasse, og kanskje er det bare et tidsspørsmål før han blander seg inn i gullkampen. Rennene så langt denne sesongen har vært oppløftende, og ikke minst har han hatt flere knallsterke løp i klassisk stilart. Når NM starter fredag, er det nettopp den klassiske normaldistansen som står på programmet.

Forhåpninger

Årets mesterskap avvikles altså i Holmenkollen. Nivået i juniorklassen er svært høyt i Norge. I mesterskapet i helga starter det mer enn 200 løpere i 17- og 18-årsklassene for guttene. I eldste klasse stiller rundt 150 løpere på startstreken i begge disiplinene. Plasseringer blant de 50 beste i disse klassene er i så fall knallsterke. Noen av guttene har muligheter til å plassere seg blant de 50 beste.

I klassene for jenter er det ikke like store klasser. I alle de tre jenteklassene stiller det i underkant av hundre løpere på startstreken både fredag og lørdag.

Usikker

Normalt er også Ine Løvlien fra KOS helt i den nasjonale toppen. Så langt i år har hun hatt flere plasseringer blant de 10 beste i nasjonale renn. Ikke minst har Ine levert sterke løp i klassisk stilart.

Nå er imidlertid kirkenesjenta usikker på formen. For også Ine har vært plaget av sykdom og sist helg var hun ikke fornøyd med løpet hun leverte i Vestre Jakobselv.

Men for all del, ting kan endre seg i løpet av uka og dersom Ine kommer over formsvikten, er det grunn til å håpe på en plassering blant de 10 beste i mesterskapet.

Peter Andersen, KOS, i eldste juniorklasse har så langt denne sesongen vist solid form. Flere gode plasseringer i Norgescupen gjør at han er klar for finalen i cupen. Peter deltok ikke i Vestre Jakobselv i helga, men helga før gikk han sterkt i Aldonrennet. Formen later til å være god. Så god at Peter kan plassere seg blant de 20 beste på en god dag.

Også Tore Skardal fra Polarstjernen har hatt et løft denne sesongen. Tore har kanskje aldri vært bedre enn han er akkurat nå. I flere løp har han kjempet jevnt med Peter Andersen. Tore kan utmerket godt få en opptur i mesterskapet.

Forfall

I 18-årsklassen har Sandnes IL normalt to sterke kort. Både Jørgen Sæternes Ulvang og Krister Aaen Pedersen har levert solide cupløp. Men Jørgen har vært syk og mye tyder på at han må stå over høydepunktet i Holmenkollen. Men Krister er på plass og kan få en god plassering. Det kan kanskje også Patrick Lønhaug fra VSK på en god dag. Også Elisabeth Wilsgård fra IL Forsøk i eldste klasse har vist formstigning, og kan få et godt NM.

I yngste klasse har Sigurd Gundersen fra VSK levert solide løp i Norgescupen med en 35. plass som beste plassering. Dette er heller ikke noen urealistisk plassering i NM på en god dag.

Også fra Vest-Finnmark stiller det noen løpere som kan hevde seg godt. Men i øyeblikket kan det synes som det er vadsøløperen Audun Erikstad som har størst medaljesjanse.

Artikkeltags