(Finnmark Dagblad)

Redrum-innehaver og tenåringsmor Vibeke Nilsen er jublende glad for at det planlegges et diskotek for 18-åringer i Hammerfest.

Gir støtte

– Både som mor til ei som snart blir 18 og som en i bransjen, ønsker jeg et slikt tilbud, sier Nilsen til Finnmark Dagblad.

Hammerfest kommune har bestemt seg for å gi 600.000 kroner i støtte til aktører for å få i gang et utested for de mellom 18 og 20 år som i dag ikke har et tilbud i Snøhvitbyen.

– Dette er ikke noe som kommuner vanligvis gjør, men politikerne har et sterkt ønske om dette, og vi mener dette er en god løsning på et behov i Hammerfest, sier ordfører Kristine Jørstad Bock (Ap) til TV Nord.

Forsøkte

Vibeke Nilsen og Redrum forsøkte for en tid tilbake å ha 18 års aldersgrense på fredager.

– Men erfaringen vi gjorde, var at det ikke lot seg – med bare ett lokale – kombinere med de over 20 som ønsker å ta seg en konjakk, sier hun. Dermed ble det igjen 20 års aldersgrense på fredagskveldene.

– Byen trenger et slikt tilbud, og dersom noen får det til, så blir det kjempetøft. Og hipp, hurra for et tøft initiativ. 18-åringene trenger å lære seg å gå, og får nå kanskje et tilbud, sier Nilsen.

Om tilbudet til 18-20-åringene blir en realitet, er ennå ikke klart.