Jubel for endelig ja

HURRA PÅ HURRA: Linken næringshagesjef Morten Andersen og ordfører Geir Knutsen (Ap) fikk en knakende kjekk start på helga. Fredag ble det kjent at ingen har protestert på at det skal bygges vindmøllepark på Hamnefjell.

HURRA PÅ HURRA: Linken næringshagesjef Morten Andersen og ordfører Geir Knutsen (Ap) fikk en knakende kjekk start på helga. Fredag ble det kjent at ingen har protestert på at det skal bygges vindmøllepark på Hamnefjell. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Helga kunne ikke startet bedre for Morten Andersen og Geir Knutsen. Det er nå gitt endelig konsesjon for Hamnefjell vindkraftpark.

DEL

(Finnmarken) Påsken ble ekstra lang for Båtsfjord-ordfører Geir Knutsen i år. Da påsken ble innledet hadde nemlig fristen for høringsrunden gått ut. Men Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) valgte å holde litt an før de ga gladmeldingen om at konsesjonen nå er endelig.

– Det var en fantastisk bra nyhet å få. Dette har vi ventet på, og nå er nok en milepæl på veien mot vindkraft i Båtsfjord passert, sier en smørblid ordfører.

Oppe og avgjort

Det var 1. mars at NVE ga konsesjon til vindkraftutbyggingen på Hamnefjell. Rutinemessig ble så vedtaket lagt ut på høring. Den perioden skal vare i tre uker. Innsigelser eller klager ville sendt hele prosjektet tilbake på tegnebordet.

– Nå er høringen avsluttet. Det har ikke kommet verken innsigelser eller klager, og det betyr at vedtaket om konsesjon er endelig, opplyser kommunikasjonsdirektør Bjørn Svenungsen i NVE.

Fredagen var ikke mange timene gammel før nyheten nådde Båtsfjord.

– Kjempegreier. Nå er det så bare å krysse det vi har for at det kommende investeringsarbeidet skal gå vår vei. Vi i Båtsfjord er klare, og vindkraftforumet er allerede godt oppe og går. Det gjelder jo å være på hugget slik at vi er forberedt på det som kan komme av handel for det lokale næringslivet, og nye arbeidsplasser, både i byggeperioden og i driftsperioden, sier ordfører Geir Knutsen.

Forum med nytt navn

En kar som er like smørblid som ordføreren er Morten Andersen, daglig leder i Linken næringshage. Det er Linken som skal ha et godt grep om rattet hva vindkraftforumet angår.

– På en dag med gode nyheter så passer det jo også godt med enda en nyhet. Vindkraftforumet heter nå Varanger vindkraftforum. Oppgaven er den samme; vi skal jobbe tett mot næringslivet for å være godt skodd for de mulighetene som nå venter. Jeg stiller meg definitivt i rekken av folk som er veldig blide i dag, og gleder meg til fortsettelsen, sier Morten Andersen.

Kakemons

Noen solide vinkast unna Båtsfjord – i Alta – sitter direktør John Masvik. Med gapet fullt av marsipankake. Finnmark kraft-sjefen mumler og gumler med et smil om munnen.

– Som du sikkert skjønner er det kakespising på kontoret i dag. Det er det vel verdt, for vi er kjempeglade for at konsesjonen har gått igjennom uten at det ble levert en eneste klage. Det er faktisk en sjeldenhet, opplyser Masvik.

Skryter rundt seg

Til uka starter jobben med å lage en slagplan for arbeidet framover.

– Prosjektleder Lise Mette Heggheim skal ha hånd om dette. Vi snakker om en investering på rundt 1,3 milliarder kroner, så her må det nok et solid stykke arbeid til framover. Vi vil om en tid kunne si mer om hvordan framdriften skal bli fram til en eventuell byggestart, sier John Masvik, som roser mange for at konsesjonen nå er i boks.

– Her kommer vi ikke unna nåværende og forrige ordfører i Båtsfjord, Geir Knutsen og Gunn Marit Nilsen, samt reindrifta, sier Masvik.

Artikkeltags