– Jeg er stolt

Ingjerd Tjelle foran et av feriehusene på Ekkerøy. Ekkerøy feriehus har eksistert siden 2001.

Ingjerd Tjelle foran et av feriehusene på Ekkerøy. Ekkerøy feriehus har eksistert siden 2001. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Ekkerøy feriehus er Finnmarks første økoturismebedrift.

DEL

(Finnmarken) Ingjerd Tjelle, daglig leder for Ekkerøy feriehus, satte seg som mål i 2007 å bli Finnmarks første økoturismebedrift, nå er det målet nådd.

– Yes, dette er oss, tenkte jeg første gangen jeg hørte om økoturisme, sier Tjelle.

– Jeg er stolt over at vi har klart dette, for det er tross alt ganske mye jobb og en lang prosess. Det holder ikke med snakk, du må dokumentere at du jobber for å ta vare på både den lokale kulturen og naturen. Kunnskap om kultur og natur må også formidles til gjestene.

Nå håper Tjelle at sertifiseringen som økoturismebedrift vil åpne opp nye markeder for Ekkerøy feriehus.

– Å feriere på en miljøvennlig måte er viktig i disse tider. Jeg tror dette er et voksende marked. Mitt lille hjertesukk er at flere bedrifter i Nord-Varanger skal drive med økoturisme, sier Tjelle.

– Økoturisme bør bli veien å gå, vi har masse natur og et unikt fugleliv som bør satses på. Vi kommer aldri til å bli stedet for de store massene med kjempestore hoteller hvor gjestene reiser fort inn og ut. Dermed kan økoturisme med fokus på fuglelivet her bli vår nisje, legger Tjelle til.

Hun er villig til å hjelpe de som ønsker å satse på økoturisme her i området i gang.

– For det er en lang prosess, bare søknadsskjemaet er på 40 sider, men i den prosessen får du en bedre bedrift med høyere kvalitet, avslutter Tjelle.

Innovasjon Norge har til nå godkjent 13 bedrifter i Norge.

– Det er flott at vi nå har fått en økoturismebedrift i Finnmark, sier Per-Arne Tuftin, reiselivsdirektør i Innovasjon Norge.

Tuftin håper dette fører til at flere i området vil satse på økoturisme i framtiden.

– Å bli godkjent som økoturismebedrift er et prestisjetungt kvalitetsstempel der de sertifiserte bedriftene må tilfredsstille alle hundre kravene i den nasjonale merkeordningen for økoturismebedrifter, sier Tuftin.

Artikkeltags