Gå til sidens hovedinnhold

Plutselig stakk det på leggen: – Virker som om de er blodsugere, men hva ble vi bitt av?

Artikkelen er over 5 år gammel

Da finværet endelig kom i helga var det mange som benyttet anledningen til soling og bading.

Det skriver an.no

Det samme gjorde Ronny Hetzler og familien. De hadde tatt turen til den nydelige og utrolig populære Brennviksanden i Steigen.

Men da han og sønnen kom opp fra en dukkert i sjøen hadde de med seg noen ekle blindpassasjerer.

Blodsugere

– Da jeg kom opp kjente jeg at det stakk på leggene. Jeg så ned og der satt det noe som så ut som små biller, eller bitte små krepsedyr, forteller han.

Krypene var to til tre millimeter lange og hadde mange bein.

– Da jeg plukket de av kom det litt blod, så det virker som de er blodsugere.

Familien fra Bodø ferierer i Steigen hvert år, og dette er ikke første gang de har vært borti disse skapningene.

– Nei det samme skjedde i fjor. Forskjellen i år er at det virker som det er mange flere i år. Denne gang ble også sønnen min på 6 år bitt, forteller han.

Ikke blodikter

Det fins mange forskjellige bitende badekryp. På Soløyvannet i Bodø har badegjestene i mange år slitt med blodlikte-bitt hvis temperaturene bikker 20 grader.

Det er derimot ganske klart at det ikke er dette familien Hetzler har blitt utsatt for. For det første badet de i havet, og krypene de kom opp med var både større og så helt annerledes ut enn parasittene på Soløyvannet.

Nysgjerrig

Verken Hetzler eller sønnen fikk noen plager etter bittene, så ingen av de opplevde det som noe dramatisk. De har heller ikke blitt avskrekket fra å bade på stranden. De er mest nysgjerrig på hva i all verden det var de ble bitt av.

– Jeg har søkt på alt jeg kunne tenke meg på nettet. Blodigler, sandlopper, vannlopper alt mellom himmel og jord, men jeg har fortsatt ikke funnet ut hva det kan være, sier han.

Nå spør han Avisa Nordlands lesere om de har noen anelse hva dette kan være. Kan du hjelpe, så gi ditt svar i kommentarfeltet?

Kommentarer til denne saken