Industrigigant blir hovedeier

Hammerfest Strøm vil bygge slike tidevannsanlegg i Storbritannia.

Hammerfest Strøm vil bygge slike tidevannsanlegg i Storbritannia. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Det østerrikske selskapet Andritz Hydro går inn som største eier i Hammerfest Strøm.

DEL

Det skjer etter en emisjon i det Hammerfest-baserte selskapet som utvikler tidevannsmøller. Hammerfest Strøm vil ikke ut med hvor stor sum det østerrikske selskapet har lagt på bordet. Administrerende direktør i Hammerfest Strøm, Stein Atle Andersen begrunner det med Andritz Hydros policy.

Hemmelig innsats

– Partene har blitt enige om at tallene ikke skal offentliggjøres. Andritz Hydro har kjøpt en tredel. Alle de eksisterende eierne har gått inn med friske penger i selskapet. Så vi har fått en betydelig finansiering på aktivitetene våre, sier Andersen til Finnmark Dagblad om emisjonen.

Andritz Hydro som har 13.400 ansatte over hele verden, har gått inn med «vesentlig mer penger enn de eksisterende eierne».

– Vi forventer at tidevannsenergi vil ha et betydelig vekstpotensial og anser Hammerfest Strøms teknologi som en av de ledende innen dette feltet, sier Harald Heber, administrerende direktør i Andritz Hydro i en pressemelding.

Styrket i troen

Den gjennomførte emisjonen skal blant annet finansiere installasjonen av et tidevannsanlegg ved European Marine Energy Centre på Orknøyene neste år. Målet er på sikt å levere flere tidevannskraftverk i Storbritannia og arbeidet med et 10MW tidevannsanlegg sammen med ScottishPower Renewables i Sound of Islay i Skotland, er godt i gang.

– Investeringen forsterker vår tro på at tidevannsteknologien fra Hammerfest Strøm er den mest avanserte i markedet, sier administrerende direktør i ScottishPower Renewables, Keith Anderson.

De øvrige eierne er Statoil New Energy AS, Hammerfest Energi AS, Perseo (Iberdrola), Hammerfest Næringsinvest AS, Origo Kapital AS og Alta Kraftlag AL.

Artikkeltags