Hund ble kidnappet

En hund av denne typen ble kidnappet forrige uke i Lebesby.

En hund av denne typen ble kidnappet forrige uke i Lebesby. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Hunden Tassen ble kidnappet foran øynene til tre unge søstre.

DEL

Tre søstre på fem, syv og ti år hadde en skremmende dag i forrige uke. Jentene fra Lebesby var ute på tur med den to år gamle jack russel- terrieren Tassen tirsdag 17. april. Etter det Finnmarken erfarer, kom en opphisset, lokal mann bort til følget.

– Mannen røsket båndet ut av hendene på den ene jenta. Han sa han skulle drepe hunden, opplyser en kilde som står de involverte nær.

– Jentene var vettskremte og løp gråtende hjem, fortsetter kilden.

Ble med hjem

Tassen forble mannens fange resten av dagen og gjennom natten. Tross meklingsforsøk, nektet mannen å gi hunden fra seg før politiet banket på neste dag, sammen med faren til jentene. Med politiet på døren leverte mannen fra seg hunden. Tassen var fortsatt i god behold. Han ble med hjem til familien, og gjenforent med jentene. Hunden skal i dag ha det helt fint.

Jagd på sjøen

Bakgrunnen for kidnappingen er at Tassen tidligere skal ha jagd husdyr på havet. Politiet har mottatt klage på dette, men ingen anmeldelse i forbindelse med saken. Politiet sier til Finnmarken at partene søker å ordne opp seg imellom.

– Jeg er ganske fortvilt over at en person bare turer fram på denne måten. Jentene var oppskaket og skreik, sier kilden.

Finnmarken har vært i kontakt med mannen som er beskyldt for hundenappingen.

–Jeg kjenner ikke til saken, og jeg vil ikke kommentere den, sier han til Finnmarken.

Artikkeltags