Hun er landets yngste kretsleder

Idrettskretsleder May Bente Eriksen må nok vente seg flere scener som dette i årene som kommer. Som leder av Finnmark idrettskrets vil «reisedøgn» bli en like naturlig del av vokabularet som «bryting» har vært til nå.

Idrettskretsleder May Bente Eriksen må nok vente seg flere scener som dette i årene som kommer. Som leder av Finnmark idrettskrets vil «reisedøgn» bli en like naturlig del av vokabularet som «bryting» har vært til nå. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

May Bente Eriksen er valgt til ny leder av Finnmark idrettskrets og landets yngste med et slikt tungt verv.

DEL

KAMPANJE: iFinnmark+ i ut året for kun 10,-

30-åringen er beviset på at en styreleder i en idrettskrets ikke må være gråmelert og med sterkt nedsatt syn og/eller hørsel.

- Jeg synes det er tøft gjort av de på idrettstinget som valgte meg som leder. Kanskje kan dette i framtiden bane vei for at det ikke alltid må være slik at lederen må tas fra de eldste i rekka, sier Eriksen, til Finnmarken.

Stolt og ydmyk

May Bente nøler ikke da hun blir bedt om å rangere bursdag mot vervet som leder av Finnmark idrettskrets.

- Helt klart det at jeg har blitt leder av kretsen. Det er stort, og jeg føler meg både stolt og ydmyk. Nå må jeg riktignok rydde litt opp i noen verv, men det får jeg ta etter hvert. Akkurat nå er alt bare gøy og jeg stortrives med dagene, slår 30-åringen fast.

Overrasket

May Bente har sittet som styremedlem i idrettskretsen siden 2008. Da hun ankom hotellet i Vadsø fredag morgen ante hun ingenting om at hun skulle forlate hotellet søndag formiddag som leder av idrettskretsen.

- Jeg ble kontaktet av valgkomiteen fredag. De spurte om jeg kunne tenke meg å være deres kandidat til ledervervet, forteller May Bente.

Kvelden og natta ble dedikert tankevirksomhet. Svaret var klart dagen etter, lørdag morgen.

- Jeg måtte jo spørre meg selv om jeg har det som kreves til et slikt verv, og jeg er den rette for kretsen og om jeg har tid. Svaret ble ja til alt, sier Eriksen.

Kampvotering

Valget lørdag ble ikke akkurat som en harmonisk skogstur. Valgkomiteen foreslo May Bente som ny leder. Fra salen kom det benkeforslag på sittende leder, Gunn Heidi Henriksen fra Alta.

- Det var litt uvanlig, ja. Det er sjelden kost at det blir kampvotering i Finnmark idrettskrets. Ved opptellingen viste deg seg at jeg fikk 34 stemmer, mot Gunn Heidis sju. Jeg er glad for at det ble såpass overtall. Det viser jo at jeg har god støtte fra kretsmedlemmene i det jobben skal påbegynnes, sier den ofte smilende båtsfjordingen.

Den nye kretslederen får nok å henge fingrene i framover. I juni venter blant annet Bodø-tur.

- Noe av det som vil oppta det nye styret framover er å jobbe for å styrke idrettens rammebetingelser. I Bodø skal vi se på anleggsplanen, der kretstinget nylig vedtok å satse på bygging av en ishockeyhall i Sør-Varanger som Finnmarks nye fyrtårnsanlegg.

Trygg på ledervalget

Valget av May Bente Eriksen er et knakende godt valg.

Det er nestleder Ole Harald Dyrstad i Finnmark idrettskrets trygg på.

– Hun er engasjert og har solid bakgrunn både fra administrativt arbeid, samt organisatorisk arbeid. Utover det har hun jo en bred bakgrunn som både utøver og trener. Alt dette er egenskaper og erfaringer som kommer godt med. Og så er hun jo relativt ung da. Det er aldeles ingen ulempe heller det, sier Dyrstad til Finnmarken.

Han var nestleder før valget nå sist lørdag, og er fortsatt nedleder i styret til idrettskretsen.

– Jeg føler meg veldig trygg på at vi har fått en leder som vil fungere svært bra i vervet. May Bente har jo også en veldig god oversikt over det som rører seg i idretts-Finnmark, slår Ole Harald Dyrstad fast.

Eks-leder fornøyd

Også Geir Knutsen er tilfreds, spesielt med at den nye idrettskretslederen kommer fra hans hjemsted. Ved siden av å være ordfører i Båtsfjord er Knutsen visepresident i Norges bryteforbund. Han har tidligere ledet idrettskretsen i Finnmark.

– May Bente brenner for idrett og frivillighet. Dette kommer hun til å takle aldeles utmerke

Artikkeltags