Historisk gassavtale

Kommersiell leder for gassalg i Statoil Morten Johan Nesvik (t.v.) signerer for Statoil mens direktør Gudrun Rollefsen og styrelder Bjørn Bjørgve i Barents Naturgass undertegner avtalen som gir tilgang til LNG fra Melkøya.

Kommersiell leder for gassalg i Statoil Morten Johan Nesvik (t.v.) signerer for Statoil mens direktør Gudrun Rollefsen og styrelder Bjørn Bjørgve i Barents Naturgass undertegner avtalen som gir tilgang til LNG fra Melkøya. Foto:

Artikkelen er over 11 år gammel

I dag undertegnet Statoil og Barents Naturgass avtalen som sikrer det hammerfestbaserte selskapet LNG fra Melkøya for videre salg lokalt og regionalt.

DEL

(Finnmark Dagblad) Fra 1. juni neste år kan Barents Naturgass hente LNG med tankbil på Melkøya for å forsyne sine kunder. Per i dag har Barents Naturgass ett anlegg som tar den flytende LNG tilbake til gassform. Den ligger i Bodø, men målsettingen er å bygge opp flere anlegg i regionen når selskapet nå er sikret leveranser.

Det har tatt lang tid å få etablert denne avtalen, men ifølge kommersiell leder Morten Johan Nesvik i Statoils salgsavdeling skyldes dette mest at utsettelsene på Melkøya har gjort at man har hatt god tid.

– Det er vel ikke uvanlig at ting tar den tid som er tilgjengelig, sier han.

Konkurransedyktig

Ingen av partene vil kommentere prisen Barents Naturgass har oppnådd for LNG, men direktør Gudrun Rollefsen i Barents Naturgass sier at prisen gir gassen en pris i markedet som gjør at den vil være konkurransedyktig i forhold til alternative energikilder.

– Vårt fremste salgsargument er at den er rimeligere enn for eksempel marin diesel- eller fyringsolje, og i tillegg er miljøgevinsten betydelig. Det gjelder både i forhold til utslipp av CO2 og andre miljøskadelige utslipp som NOx, sier hun.

Bygger opp

Med gassavtalen på plass kan Barents Naturgass nå starte et mer intensivt markedsarbeid. Ambisjonen er å selge gass i hele Barentsområdet, men selskapet vil i første omgang konsentrere seg om Nord-Norge.

Artikkeltags