Her var det minusgrader i natt

KALDT: Det er registrert frostnetter to ganger denne uka i Nyrud. Bildet er tatt ved en annen anledning.

KALDT: Det er registrert frostnetter to ganger denne uka i Nyrud. Bildet er tatt ved en annen anledning. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Frostnatt i Nyrud og Karasjok natt til torsdag. Og søndag kan snøen komme...

DEL

(Finnmark Dagblad) Natt til torsdag ble sesongens andre frostnatt registrert i Øst-Finnmark. Kaldest var altså Nyrud, med 1,3 minusgrader. Natta før var temperaturen nede i minus 1,1.

Også i Karasjok var det frostnatt torsdag, med 1,7 minusgrader som laveste målte temperatur. Kaldere var det natta før, da temperaturen krøp ned mot minus fire grader.

- Det er absolutt kaldere tider i vente, og det blir ikke noe varmere i dagene som kommer, forteller vakthavendemeteorolog ved Meteorologisk institutt i Tromsø, Håvard Thorset, til Finnmarken.

Han ser ikke bort fra at det vil bli flere frostnetter i nær framtid.

Det skriver Finnmarken.

Mer sol i vente, men så...

Flere steder i østfylket har de siste dagene vært heldig med været, og fått mange ekstra soltimer. Sånn vil det fortsette fram mot helga, men fra lørdag vil det bli kaldere.

- Det ser ut til at Øst-Finnmark for så vidt er bedre stilt enn Vest-Finnmark nå de første dagene. Det blåser en vestlig kuling på kysten og det kommer byger. Da treffer de bygene mest i Vest-Finnmark og noen utpå kysten av østfylket. Kirkenes og Vadsø blir gjerne da liggende i le, forklarer meteorolog Thorset.

Kald ukeslutt

Fram mot helga vil dagtemperaturene ligge på mellom 8 og 9 grader, mens i helga synker temperaturen.

- Søndag blir spesielt kald, med ned mot 2-3 plussgrader, sier Håvard Thorset, som forteller at forsmaken på vinteren er på vei:

- Søndag-mandag kan det fort sludde og sne i lavlandet i hele ytre strøk av Finnmark.

Det er med andre ord tid for å finne fram vinterdekkene om ikke så alt for lenge. Her må man se an forholdene, men 16. oktober er vegvesenets offisielle piggdekkdato for Nord-Norge.

Artikkeltags