Her er årets finnmarkinger

Tommy Wirkola (til venstre) og Stig Frode Henriksen er av leserne kåret til årets finnmarkinger 2010.

Tommy Wirkola (til venstre) og Stig Frode Henriksen er av leserne kåret til årets finnmarkinger 2010. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Setter pris på å bli satt pris på. Skriv inn din gratulasjon til duoen!

DEL

(Finnmark Dagblad) Duoen Tommy Wirkola (31) og Stig Frode Henriksen (35) fra Alta er kåret til «Årets finnmarking 2010» av leserne til FD og Finnmarken. – Det er veldig hyggelig å bli satt pris på, sier de to.

For sjette året på rad har leserne til Finnmark Dagblad og Finnmarken kåret årets finnmarking.

Filmduo

Man kunne i år stemme på tre forskjellige måter; på fd.no, sende e-post eller sende SMS. Nærmere 5.000 stemmer ble avgitt i årets kåring, og nesten en fjerdedel av dem gikk til filmduoen Tommy Wirkola og Stig Frode Henriksen fra Alta. De to kan dermed begge titulere seg som «Årets finnmarking 2010».

Tommy Wirkola er mest kjent som regissør, mens Henriksen har gjort seg bemerket som skuespiller. Bak seg har de flere tidligere fellesproduksjoner som «Kill Buljo» (2007) og «Død Snø» (2009). I januar i år var det premiere på deres siste film – «Sagaen om Kurt Josef Wagle».

Begge har vær skuespillere i «Tomme Tønner», og Stig Frode Henriksen er med i oppfølgeren «Tomme Tønner 2» som har premiere 7. januar på norske kinoer.

Tommy Wirkola på sin side er i full gang med forarbeidet til «Hansel and Gretel: Witch Hunters».

«Andre» pris

Duoen synes det er veldig hyggelig å bli kåret til «Årets finnmarking 2010».

– Det er veldig hyggelig at folk stemmer oss fram, sier Tommy Wirkola.

– Vi får egentlig ikke så mange priser. Den første vi har fått før denne var publikumsprisen for «Død snø» på Kosmorama, sier Stig Frode Henriksen. Kosmorama er Trondheim internasjonale filmfestival.

– Vi har hørt at vi har fått priser på filmfestivaler, men de har vi ikke sett noe til. Jeg var blant annet med på en filmfestival i Helsinki og fikk en melding etterpå at vi hadde fått pris der, men den har jeg ikke sett noe til, sier Henriksen.

Skriv inn din gratulasjon nederst i saken!

Artikkeltags