Her ble Terje sist sett

I dette huset, midt i Havøysund, bodde 65-åringen da han forsvant rett før julen 1999. Foto: Privat

I dette huset, midt i Havøysund, bodde 65-åringen da han forsvant rett før julen 1999. Foto: Privat Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Her bodde 65-åringen da han forsvant sporløst fra Havøysund.

DEL

- Det har vært søkt mange steder etter mannen, men det har ikke kommet fram noen opplysninger, forteller førstebetjent Kristen Selvåg ved Måsøy lensmannskontor til Finnmark Dagblad. 6. juli er det begjært at Hammerfest tingrett skal avsi en dødsformodningsdom.

På 1990-tallet flyttet den savnede Terje Gunnvald Jensen fra Hammerfest til Havøysund, og bodde i dette huset. Like ved slippen i bygda.

Politirapporten etter forsvinningen forteller at kjeledressen og klær som han brukte da han fisket, hang i gangen, men det manglet en blå boblejakke, som han pleide å bruke da han gikk turer i bygda.

- Det var snøføre, så vi antok at han falt på havet, sier kameraten Viggo Moe, som meldte ham savnet. Noen dager tidligere var han på kaffebesøk hos Jensen, og er også den siste som vi vet har sett ham.

Les også: Terje (65) forsvant sporløst

Letemannskaper forteller at det ble lett grundig under kaiene, i havnebassenget, langs fjæra, og i og rundt Havøysund. I Havøysund ble det spekulert i om han kunne ha hoppet på hurtigruta og reist, selv om politiet tidlig mente at dette var usannsynlig.

Allerede i et intervju med Finnmark Dagblad like etter at Jensen ble meldt savnet, hellet politiet til teorien om at Jensen hadde falt på havet og druknet. Det samme tror flere.

- Det er nok nærliggende å tro, sier også Gudleif Kristiansen, som deltok i leteaksjonen.

Artikkeltags