Hele bygda evakuert

Politibetjent Trond Meland (t.h.) var blant de mange som ikke kunne kjøre på jobb til Vadsø. Her skaffer han seg oversikt over beboerne i Kariel på skolen i Jakobselv der bygdefolket ble samlet. Til venstre Alf Helge Bernhardsen og i midten Stein J. Andreassen, som begge er blant de evakuerte.

Politibetjent Trond Meland (t.h.) var blant de mange som ikke kunne kjøre på jobb til Vadsø. Her skaffer han seg oversikt over beboerne i Kariel på skolen i Jakobselv der bygdefolket ble samlet. Til venstre Alf Helge Bernhardsen og i midten Stein J. Andreassen, som begge er blant de evakuerte. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Eksplosjonsfare har tømt Kariel for folk.

DEL

(Finnmarken) På grunn av eksplosjonsfare i forbindelse med brannen i Kariel mellom Vestre Jakobselv og Vadsø, har politiet opprettet en sikkerhetssone på 1 til 3 kilometer. Hele bygda Kariel er evakuert, og veien sperret fra Esso i Jakobselv.

På skolen i Jakobselv er det opprettet et slags krisesenter der bygdefolket kan være til eksplosjonsfaren er over.

Rektor opplyser at det ikke blir ordinær skole fredag. Også SFO er stengt i dag.

Det var ved 04-tida fredag morgen at politiet fikk melding om garasjebrann i Kariel. Politi og brannvesen rykket ut til brannstedet.

En time senere kom det ny melding om at det ble oppbevart både acetylen og oksygenflasker i garasjen. På grunn av faren for eksplosjon ble det i samråd med AGA bestemt at beboerne i de nærmeste hus skulle evakueres og E175 sperret fra Esso i Veste-Jakobselv mot Vadsø.

Artikkeltags