Heidi vil vinne «The Voice»

THIRD TIME'S THE CHARM?: Heidi Solheim har tidligere prøvd seg både i «Idol» og «Det Store Korslaget». Skal hun nå gå til topps i «The Voice»? Første runde går på TV2 i kveld så svaret får vi i løpet av høsten. Foto: TV2

THIRD TIME'S THE CHARM?: Heidi Solheim har tidligere prøvd seg både i «Idol» og «Det Store Korslaget». Skal hun nå gå til topps i «The Voice»? Første runde går på TV2 i kveld så svaret får vi i løpet av høsten. Foto: TV2

Artikkelen er over 5 år gammel

Heidi Solheim (31) lever kanskje av musikken, men i kveld kan du se henne prøve å vinne gunsten til de kravstore mentorene på «The Voice».

DEL

(Finnmarken) Heidi Solheim har det siste tiåret satt farge på byens kulturliv og har de siste årene levd av å være utøvende musiker. Det er noe mange drømmer om, men svært få har kapasitet, talent og krefter nok til å gjennomføre. Solheim har opplevd stor suksess med bluesbandet Pristine som har vunnet bluescupen på Notodden Bluesfestival og høstet gode anmeldelser for begge deres album.

Tidligere i år ga hun ut debutalbumet «Found» som soloartist, og i en noe overraskende vri deltar hun i kveld på TV2 musikkonkurranse «The Vocie - Norges beste stemme».

– Mange vil nok synes det er rart at en som gjør det så godt innen musikkbransjen allerede, er med på et sånt program, men det er mange artister på samme størrelse som meg som er med, forteller Solheim til Nordlys.

For 10 år siden var hun med i «Idol» og hun var også med på Team Jørn under «Det Store Korslaget» i 2009.

Satt langt inne å takke ja

Solheim har mange jern i ilden og deltakelsen i talentkonkurransen er bare et trinn i hennes plan for det ultimate gjennombruddet.

– Jeg ble kontaktet av produksjonsteamet til «The Voice», hvor jeg kjenner til noen av de som jobber der og som ønsket å ha meg med. Min første tanke var et rugende nei. Jeg har ikke TV og har ikke sett programmet før og trodde det var nok et «Idol-program». Så feil kan man ta, ler Solheim før hun fortsetter:

– Jeg må innrømme jeg gikk noen kraftige runder med meg selv og at det satt langt inne å si ja, men jeg er veldig glad for at jeg gjorde det. Det har vært en utelukkende positiv opplevelse. De er superproffe og nivået blant deltakerne er mye høyere enn det jeg hadde trodd.

Super hemmelig

Hvordan det går med Solheim i konkurransen må man nesten bare vente å se. Hun har ikke lov til å kommentere noe konkret om hvilken låt hun spilte og om mentorene lot seg friste.

– Det er en ganske spesiell greie. Mentorene sitter med ryggen til og hører kun at du synger, så det er ingen hjelp å hente med smil eller nordnorskdialekt. Jeg hatt det veldig gøy, så får vi se hvordan det blir på TV, sier Solheim.

Jobber seg ihjel

Solheim har hatt base i Tromsø, men er midt i flyttingen i disse dager. Nå står vår hovedstat for tur og nye utfordringer venter i horisonten.

– Jeg jobber meg ihjel akkurat nå og «The Voice» er bare en av tingene jeg holder på med. Det er et barnemusikkprosjekt jeg jobber med som det forhåpentligvis blir noe av i løpet av høsten og mye låtskriving til de forskjellige prosjektene for tiden. For å få til alt jeg har lyst til trenger jeg et større nettverk, et større publikum og «The Voice» er en gylden mulighet for nettopp det. Selv om jeg lever av musikken har jeg en husleie som må betales og jeg må tenke på min fremtid som musiker. Det føles veldig rett her og nå. Man må bare gå dit vinden blæs når magefølelsen sier ja, sier Solheim.

Uavhengig av hvordan det går i kveldens episode av «The Voice» blir det ikke siste gang du ser Solheim på TV i høst. Allerede neste fredag deltar hun sammen med Anne Nymo Trulsen i «Beat for Beat» på NRK1.

Artikkeltags