(Finnmarken)

For et lokallag med en rekke meget dyktige politikere er det litt av en tillitserklæring. For Hanne kan det kanskje også fortone seg litt «skummelt» å lede så mange erfarne politiker.

Vi har ikke sjekket det, men vi har en berettiget mistanke om at Hanne må være landets yngste leder av et lokalt partilag.

Ingen dramatikk

Det ligger ingen form for dramatikk bak når hun nå tar over ledervervet, drøyt fire måneder før partilaget avvikler sitt årsmøte. Riktignok var det på et styremøte forleden Hanne noe uventet overtok ledervervet fra Morten Jakola (31). Men det ligger altså ingen politisk dramatikk i denne endringen.

– Jeg var kommet i en situasjon der jeg oppdaget at tiden ikke strakk til. Dette ble etter hvert mer enn en utfordring, i en slik grad at jeg måtte foreta et valg. Og når prioritering av familien var helt sentralt, var egentlig valget lett. Det betyr likevel ikke at jeg kutter ut politisk aktivitet. Jeg fortsetter selvsagt i styrer framover, sier Jakola.

Konstituert

Til tross for sin unge alder, har Hanne lenge vært aktiv i politikken. Allerede i fjor deltok hun aktivt i Høyres valgkamp foran kommunevalget. Hun har vært med i Høyres ungdomsorganisasjoner, og hun har også vært nestleder i Unge Høyres fylkeslag.

– Jeg ble litt overrasket da jeg fikk henvendelsen og forespørselen om å overta etter Morten. Men jeg bestemte meg raskt for at dette ville jeg prøve. Ettersom jeg er opptatt av politikk, kan dette værer en flott erfaring.

– I tillegg er jeg jo bare konstituert i lederfunksjonen fram til årsmøtet 15. februar. Så får vi se hva som skjer etter dette, sier 18-åringen.