Handa satt fast i heisen

Kathrine Strifeldt Gundersen og datteren Emma Kathrin (3) utenfor Amfi Alta.

Kathrine Strifeldt Gundersen og datteren Emma Kathrin (3) utenfor Amfi Alta. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Handa til Emma Kathrin (3) ble fast i heis på kjøpesenter.

DEL

Kathrine Strifeldt Gundersen raser mot Amfi Alta etter at datteren Emma Kathrin (3) satte handa i klem i heisdøren.

– Det tok ti minutter å få løs armen, som da var flat. I løpet av sekunder ble handa 3-4 ganger større enn normalt, sier Gundersen til Finnmark Dagblad.

Hun forteller om den dramatiske hendelsen.

– Vi tok glassheisen ned til 1. etasje, men da døren skulle gå opp tok Emma Kathrin på døra og handa fulgte med døren inn og ble fastklemt. Det var 5-6 cm åpning der, og ingen sensor eller advarselskilt for klemfare, forteller Gundersen til?Finnmark Dagblad.

Døren satt nå bom fast, og det gjorde hånden til datteren og. Gundersen og venninnen trykket mange ganger på heisalarmen for å få hjelp.

– Hånden satt enda bom fast og ungen var liv redd og i full panikk når hånden ble større og større, forteller moren.

Det var nå kommet flere folk til hjelp, og en av disse sprang over til en kafé rett ved for å hente matolje. De smurte inn handa, mens noen rikket på døren og to stykker dro alt de hadde i armen til Emma Kathrin.

– Etter mye om og men fikk vi den endelig løs. Da var den så og si helt flat, før den blåste seg opp og ble 3-4 ganger så stor som den skal være. Trill rund og blå over hele, forteller den oppskakede moren.

Legeundersøkelse og røntgen viste at det ikke var brudd i handa til Emma Kathrin, men en kraftig forstuelse, noen nerver i klem og en traumatisk opplevelse.

Til tross for en liknende hendelse tidligere i uka ble ikke heisen stengt.

–?Vi hadde en hendelse tidligere i uka. Da hadde vi en gjennomgang og testkjørte heisen, men alt var i orden, forteller driftsleder ved Amfi?Alta, Ove Thomassen.

Han kom til heisen like etter at Emma Kathrin var kommet løs. Denne gangen stengte han umiddelbart.

– Jeg er forbauset over dette.?Det er veldig beklagelig, og slikt skal rett og slett ikke forekomme. Det skal være trygt å bruke det tekniske utstyret på? Amfi, men ting kan dessverre skje, så vi tar dette veldig alvorlig, sier Thomassen som vil komme i kontakt med Gundersen for å få historien hennes.

Han har kontaktet heisleverandør Kone for å høre om det må skiftes dører, men tror hendelsen kan ha skjedd ved at Emma Kathrin har stått lent mot døren.

– Det er større friksjon i glassdøren, så når døren har gått opp kan hånda ha fulgt med. Vi må ha en gjennomgang av det tekniske.

  • Les mer om saken, og flere nyheter, i papiravisen, e-avisen, eller på iPad/iPhone (FD-app'en lastes ned her i iTunes).

Artikkeltags