Han er tidenes første i Nesseby

Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Fredag ble det skrevet historie i Nesseby.

DEL

(Finnmarken) Partiet SV seiler i motvind på sentrale meningsmålinger. Og i Sør-Varanger har partiet havnet i klinsj med koalisjonspartner Arbeiderpartiet. Men i Nesseby satses det friskt og optimistisk. Nesseby SV har nemlig klart å stable på beina en liste med 12 navn som gjerne vil representere partiet fra kommende høst.

For aller første gang i historien stiller partiet egen liste i Nesseby. Det er det flere grunner til, sier avtroppende leder Kirsti Bergstø i Nesseby SV.

– Tidligere har våre politikere stått på Tverrpolitisk liste, men i år ønsket vi vår egen liste. Det er i hovedsak to grunner til det. Det ene er at du får større muligheter for drahjelp og gjennomslagskraft når du er del av noe større.

– Det andre er at eksempelvis oppdrettsaken har vist at vi absolutt har behov for et partilag å forankre politikken vår i, og å diskutere saker med, sier Bergstø.

Ildsjel som ordførerkandidat

Fredag ble Oddvar Betten valgt til partiets aller første ordførerkandidat. Den pensjonerte politimannen har lang fartstid fra blant annet Røde Kors, og sier i en pressemelding at det er viktig å spille på lag med frivilligheten og åpne opp demokratiske rom, slik at flere får delta i samfunnsdebatten.

– Vi vil ikke bare endre politikkens innhold, men også politikkens form, sier Betten, som sammen med SV vil invitere kommunens befolkning til å være med på å bestemme hva de tomme skolebygningene i Karlebotn og Nesseby skal brukes til når det nye oppvekstsenteret kommer på plass.

– Vi vet at det blir trange økonomiske tider for kommunen siden det nye oppvekstsenteret innebærer stor gjeld, derfor kommer vi ikke til å levere en lang smørbrødliste til velgerne. SV prioriterer tydelig for å kunne innfri det vi lover, og det er å sikre alle som jobber ufrivillig deltid hele stillinger, fortsatt gratis barnehage og SFO og vi skal sikre en aldrende befolkning en trygg og god alderdom, sier Betten.

Ung liste

Med seg på laget har han Linn Muotka, Leif Hansen, Sissel Røstgaard og Eirik Larsen blant listetoppene.

Fem av de 12 navnene på lista er personer under 30 år.

Muotka er til daglig hovedtillitsvalgt for FO, mens Røstgaard er hovedtillitsvalgt i Norsk Sykepleierforbund. Hansen er drosjesjåfør og har kommunestyreerfaring fra Arbeiderpartiet, mens femtekandidat Larsen, som er advokatfullmektig, blir nyvalgt leder i Nesseby SV, etter Kirsti Bergstø, som har havnet i Oslo som Audun Lysbakkens statssekretær.

– Det er viktig for oss å jobbe for at det kommer flere arbeidsplasser til kommunen, sier Oddvar Betten. Da må vi både spille på lag med etablerte næringer samtidig som vi må legge til rette for at flere vil etablere seg her. Næringspolitikken og familiepolitikken henger sammen, det skal være attraktivt å bo og etablere seg i Nesseby, avslutter den ferske ordførerkandidaten.

Nesseby SVs liste til kommunevalget 2011

1. Oddvar Betten

2. Linn Jeanne Muotka

3. Leif Hansen

4. Sissel Røstgaard

5. Eirik Larsen

6. Kari Moan

7. Jon Ramy Andersen

8. Kirsti Bergstø

9. Ole Mattis Siri

10. Anja Helena Øfsti Uglem

11. Sandra Nilsen

12. Thorbjørn Bjørkli

Artikkeltags