NRK: – Sykehusansatte lider under bruk av makt og trusler

KONFLIKT: Foretakstillitsvalgt for legene ved Finnmarkssykehuset, Overlege Arnt Johannessen, er bekymret for situasjonen.

KONFLIKT: Foretakstillitsvalgt for legene ved Finnmarkssykehuset, Overlege Arnt Johannessen, er bekymret for situasjonen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

På tre år har sju ansatte sluttet, melder NRK Finnmark.

DEL

En intern konflikt skal ha pågått ved en avdeling på Hammerfest sykehus over lengre tid, og skal være årsak til uro på sykehuset som også har gått utover pasienter, forteller en lege ifølge NRK Finnmark.

Ansatte skal ifølge NRK ha opplevd at bagateller blir løftet til å bli store saker. Videre at leger opplever å bli forbigått i hverdagen, eksempelvis ved at de ikke får slippe til operasjoner.

En mellomleder blir pekt på som årsaken til uroen og konflikten. Vedkommende svarer statskanalen at han ikke kjenner seg igjen i beskrivelsen.

Konflikten skal også ha ført til flere alvorlige hendelser, deriblant en høylytt diskusjon inne i operasjonssentralen om hvem som skal operere, mens pasienten lå våken og ventet.

Vet et annet tilfelle skal den omtalte mellomlederen også ha fysisk ha kastet en pasient ut av avdelingen i forbindelse med en konsultasjon. Pasienten skal senere ha blitt observert gråtende på gangen.

Arnt Johannessen er tillitsvalgt for legene og han bekrefter de konkrete hendelsene som ansatte ved avdelingen forteller om, skriver NRK Finnmark.

– Det er en fryktkultur som har bredt om seg de siste to-tre årene og som har ført til at folk både slutter og blir presset ut. Vi føler oss helt maktesløse fordi de som sitter på toppen med ansvaret ikke klarer å ta tak i problemet og rydde opp, sier han.

Den tillitsvalgte frykter avdelingen er i ferd med å rakne.

Øverste ansvarlig leder for den aktuelle avdelingen, Bente Brataas, har ikke ønsket å uttale seg til media. Kommunikasjonssjef Ivar Greiner svarer følgende: «Vi har en god prosess og vi ønsker ikke håndtere saken i media. Vi har pågående dialog og har iverksatt tiltak for å løse dette internt.»

Artikkeltags