(Finnmark Dagblad)

Skjalg-Helmer Vian (14) fra Vadsø har vært fugleinteressert siden han var liten. På hytta har familien hans en foringsstasjon til fugler, som er fylt med solsikkefrø. I helga fikk han besøk av besøk at to lappmeiser, en fugletype som tilhører meisefamilien. Lappmeisen er fra naturens side ganske så tillitsfull.

– Når vi mater dem bruker vi å ha ferdig rensket solsikkefrø. Nå har den ene fuglen begynt å forstå at den kan komme til hånden vår og få mat, sier han.

Faktastudie

Og tror du ikke fuglen kom flygende og landet på faktaboken om fugler, da Skjalg-Helmer åpnet boka.

– Jeg hadde ferdig rensket frø i hånden. Den bruker til vanlig å hoppe rundt på luen min når jeg er ved foringsstasjonen og fyller den opp, så det er egentlig ikke så uvanlig at den landet på boka, sier han.

Høstet «likes»

Blinkskuddet med fuglen på boka var det pappa Geir Arne Vian som tok, forteller Skjalg-Helmer.

– Jeg synes det var et artig og kreativt bilde, sier 14-åringen.

Bildet la han ut på facebookgruppen Bilder i Finnmark med kommentaren «e æ bare 13 cm!!». Det har blitt likt av 1360 personer og høstet 98 kommentarer. «Beste bildet på lang tid», er det flere som kommenterte.

– Jeg tenkte ikke at det skulle bli så populært da vi la ut bildet. Det er veldig artig at det er så mange som har likt bildet, sier tenåringen.