Gleder seg til å bygge skole

KLARE MED SPADEN: Vikarordfører Rolf Arne Hanssen og plansjef Bjørn Pedersen må nok vente til snøen har stykket av før spaden kan settes i jorda der nyskolen skal bygges. Skolen blir nabo til Vadsø ungdomsskole, og plassert på det nordvest-lige området i bakkant av bildet. Ungdomsskolen ser du til venstre i bildets bakkant.

KLARE MED SPADEN: Vikarordfører Rolf Arne Hanssen og plansjef Bjørn Pedersen må nok vente til snøen har stykket av før spaden kan settes i jorda der nyskolen skal bygges. Skolen blir nabo til Vadsø ungdomsskole, og plassert på det nordvest-lige området i bakkant av bildet. Ungdomsskolen ser du til venstre i bildets bakkant. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Rolf Arne Hanssen og Bjørn Pedersen kan nesten ikke vente med å se at den nye skolen tar form.

DEL

(Finnmarken) – Der! Ser du de kraftledningene? Rett bak dem, sett herfra, så har du området for den nye skolen. Det blir jo en flott beliggenhet, med tanke på avstanden til svømmehallen og Varangerhallen. Og så skal vi forsøke å få til en forlengelse av gangveien som går oppe ved helsesenteret. Det blir bra.

Har prøvd nytt før

Plansjef Bjørn Pedersen tegner og forteller. Fungerende ordfører Rolf Arne Hanssen (SV) følger ivrig med. Til vanlig er Hanssen lærer og rådgiver ved Vadsø ungdomsskole, som blir nær nabo til den nye barneskolen. Inntil 588 elever skal den nye skolen gi plass til. Varaordføreren har selv opplevd å ta i bruk en helt ny skole.

– Det var i januar 2008, da vi tok i bruk ungdomsskolen. Det er noe helt spesielt ved det, erklærer Rolf Arne Hanssen.

Klar sommeren 2015

Nok småprat. Nå vil leseren vite de harde fakta om skolen, plansjef Bjørn Pedersen.

– Vi får ta kanskje det viktigste først da; skolen skal tas i bruk til skolestart i august 2015. Da står byggverket klart til å huse spente elever og like spente lærere. Akkurat nå handler dette om en prislapp pålydende omkring 280 millioner kroner. Om dette blir litt opp eller ned får vi ikke et klart svar på før anbudene fra arkitektene kommer inn, sier Pedersen.

To konvolutter

Arkitektene som kniver om å få byggeoppdraget, som blir det største løftet i Vadsø kommune siden byggingen av ungdomsskolen, har en frist til 9. april. Da skal byråene levere inn to konvolutter til kommunen.

– I den første skal det beskrives selve bygningen og hvordan denne er tenkt å fungere i det daglige. Her må de også forholde seg til de planer for rominndeling som alt er bestemt, sier Pedersen.

Over til priskonvolutt

Først når alle konvoluttene med tegninger og beskrivelser er åpnet, går kommunen løs på konvoluttene der det står hva byråene vil ha i kroner og øre for å gjøre jobben.

– Vi deler opp denne prosessen slik, for at vi ikke skal bli farget av prisen i utgangspunktet. Dette er en vanlig framgangsmåte ved valg av arkitekt til et slikt byggeoppdrag, sier plansjef Bjørn Pedersen.

Nedtelling

Planlagt byggestart er satt til 1. august 2013, altså om bare drøye fem måneder.

– Men, vikarordfører Hanssen, kan vi nå stole på at denne byggingen kommer i gang, etter en debatt som har røtter tilbake til 1990-årene?

– Jeg er særdeles optimistisk nå, og har lyst til å svare et rungende ja. Det eneste, slik jeg ser det, er at anbudene sprenger alle kostnadsrammer, slik at vi må gå nye runder.

– Jeg håper inderlig ikke det, kommenterer skolesjef Kurt Schjølberg.

Artikkeltags