Gi din stemme

Dette er kandidatene til Årets finnmarking '09: Mari Boine (øverst fra venstre), Gunhild Sara Buljo, Trine Lise Olsen, Gullik Hansen, John Arild Svendsen, duoen Tommy Wirkola og Stig Frode Henriksen (nederst fra venstre), Bente Andersen, Ingjerd Tjelle, John Kristian Dahl og Karl Eirik Scjøtt-Pedersen.

Dette er kandidatene til Årets finnmarking '09: Mari Boine (øverst fra venstre), Gunhild Sara Buljo, Trine Lise Olsen, Gullik Hansen, John Arild Svendsen, duoen Tommy Wirkola og Stig Frode Henriksen (nederst fra venstre), Bente Andersen, Ingjerd Tjelle, John Kristian Dahl og Karl Eirik Scjøtt-Pedersen.

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Taekwon-Do-mester fra Hammerfest leder over Død Snø-duo fra Alta. AVSTEMNING: Stem på Årets finnmarking '09.

DEL

(Finnmark Dagblad) Filmduoen Tommy Wirkola og Stig Frode Henriksen fra Alta ledet i begynnelsen avstemningen om å bli årets finnmarking, men Taekwon Do-mester John Arild Svendsen fra Hammerfest har kommet sterkt.

De to kandidatene er foreløpig i en særstilling, når vi ser på avstemningen til leserne av fd.no.

SI DIN MENING NEDERST I SAKEN.

Finnmark Dagblad og Finnmarken har nominert til sammen ti finnmarkinger som har gjort seg bemerket i 2009 til tittelen årets finnmarking. Nå er det opp til leserne å avgjøre hvem som fortjener hederen som tidligere har tilfalt Helga Pedersen, Aleksander Nordgård, Jørn Haga – og The BlackSheeps i fjor.

SLIK STEMMER DU: Her på fd.no (avstemning til høyre), send e-post til finnmarking@fd.no eller send inn kupong fra papirutgaven av Finnmark Dagblad.

SE OG LES OM KANDIDATENE HER

De nominerte kommer fra hele bredden av samfunnet, fra politikk og næringsliv til idrett og kultur. Bare innenfor kulturen varierer kandidatene fra zombie-thrillerfilmmakerne Tommy Wirkola, joiker og verdensmusiker Mari Boine, skuespiller og teatersjef Bente Andersen og sist, men ikke minst, årets nykommer Trine Lise Olsen fra Billefjord, som ble landskjent som vinner av NRK-konkurransen Den norske humor og får sitt eget TV-program på nyåret.

VM-vinner

Idretten er representert ved skiløper John Kristian Dahl og John Arild Svendsen, som er VM-gullvinner og trener i taekwon-do. Fra Kvalsund kommer investoren Gullik Hansen, som har vist sin tro på Finnmark ved å satse millioner på filmen «Kautokeinopprøret» og hotellet i Kautokeino

Gunhild «Mama Sara» Buljo fra Karasjok har gjennom en privat samisk bistandsorganisasjon bygd opp utdanningstilbud for masaier i Tanzania. En annen kandidat som har bidratt til å hjelpe en gruppe som har hatt det vanskelig, er Ingjerd Tjelle fra Vadsø. Hennes bok «Omsorg og overgrep» om barnehjemsbarna i Finnmark, fikk fart i arbeidet med oppreisningsordning. Ingjerd Tjelle har dessuten markert seg som fotokunstner og fått godkjent Finnmarks aller første økoturismebedrift.

Øst og vest

Det er femte året Finnmarken og Finnmark Dagblad går sammen om å kåre Årets Finnmarking. Hittil har samtlige vinnere vært fra østfylket. FD-redaktør Eirik Palm håper at det denne gangen kan bli hans tur til å dele ut det spesialdesignede glassfatet som er det synlige uttrykket for hederstittelen Årets finnmarking.

– Vi har veldig mange gode kandidater fra vestfylket i år, som på hver sin måte er flotte ambassadører som fortjener heder. Så dette blir veldig spennende, sier Eirik Palm.

Spenning

Finnmarken-redaktør Kari Karstensen tror at årets avstemning blir ekstra spennende.

– I fjor var det nesten ikke nødvendig med noen avstemning, for det var så opplagt at BlackSheeps ville vinne. I år er det helt åpent. Samtidig er ikke dette en konkurranse med bare én vinner. Vi ønsker å vise at vi har mange flotte finnmarkinger som har utmerket seg i året som har gått. Hver og en av de nominerte fortjener en pris, mener Finnmarken-redaktøren.

Har du gitt din stemme? Skriv gjerne begrunnelsen din nedenfor:

Artikkeltags