(Finnmarken)

Selv om et flertall av velgerne i Finnmark vil stemme blått, er Jens Stoltenberg klar statsministerfavoritt. Og Erna Solberg er mer enn dobbelt så populær som Siv Jensen, selv om Frp-lederen har flere velgere bak seg.

Det viser meningsmålingen Respons Analyse har gjort for Finnmarken.

Jens på topp

45 prosent av de spurte har Jens Stoltenberg som sin favoritt. I tillegg til Ap-velgerne, er Jens populær blant SV- og Sp-velgere.

Men Jens Stoltenberg får også støtte fra mer uventet hold. 8 prosent av Frp-velgerne i Finnmark ser helst at den rødgrønne sjefen fortsetter, mens 5 prosent av Høyre-velgerne har Jens som sin favoritt.

Omtrent like mange Ap-velgere vil ha Erna Solberg, mens meningsmålerne ikke traff på en eneste Ap-velger som ønsket seg Siv Jensen som statsminister.

Svikter Siv

Heller ikke blant Frp-velgerne er Siv Jensen et soleklart valg. Bare 60 prosent av Frp-velgerne sier ja til Siv, mens nesten halvparten så lange – 27 prosent – ønsker seg Erna Solberg som statsminister.

– Jeg er ikke overrasket av at Jens Stoltenberg får den største oppslutningen. Det er noe med at folk vet hva man har i stedet for å prøve noe nytt. Erna Solberg har vært statsråd og får nok en del på det, mens jeg har jo ikke fått prøve meg ennå, er Siv Jensens kommentar til meningsmålingen.

Kvinnenes Jens

Et interessant trekk ved underlagsmaterialet i meningsmålingen er at Jens Stoltenberg er mest populær blant kvinnelige velgere, og spesielt de under 30 år. 49 prosent av de som støtter ham er kvinner, mens 42 prosent er menn.

Både Erna Solberg og Siv Jensen har flest mannlige favoritter. De gjør det omtrent like bra i aldersgruppen under 30 år, mens Erna Solberg har best drag på velgerne i aldersgruppen fra 30 år og oppover.

Godt utvalg

Finnmarksmålingen er basert på 600 telefonintervjuer i fylket i perioden 26. - 31. august. Målingen er utført av Respons Analyse på oppdrag fra A-presseavisene i Nord-Norge.