Frøs bæsj i isbokser

Foto:

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Siktede i Mannskitsaken skal ha brukt egen bæsj som han oppbevarte i isbokser i fryseren.

DEL

(Finnmarken) Mannen i 50-årene er siktet for skadeverk etter å ha helt menneskeavføring i to biler i Kjøllefjord. Saken ligger på bordet til påtalemyndigheten i Øst-Finnmark.

- Jeg mener en tiltale er rett rundt hjørnet, saken ligger hos påtalejuristene i Vadsø, sier Einar Ingilæ, ved lensmannskontoret i Lebesby.

Avføring på iskrembokser

Påtalemyndigheten bekrefter at de har en tiltale under vurdering, og at den eventuelt kan bli tatt ut utpå nyåret.

Siktede skal, etter det Finnmarken erfarer, ha fryst ned sin egen avføring i iskrembokser. Det er etter all sannsynlighet denne avføringen som er brukt til ødeleggelsene.

Mannskit ødela biler

- Observasjoner knyttet til funn gjør at vi er sikrere denne gang, sier Ingilæ, som ikke vil si hvilke bevis politiet sitter med.

Den siste saken skriver seg tilbake til slutten av oktober i år. Da fikk Roger Øfeldt bilen sin ødelagt av mannskit. I fjor fikk sønnen Carl Ragnar sin bil ødelagt på samme måte. Kupeen ble overfylt med illeluktende skit.

Nesten tatt i fjor

- Siktede var i søkelyset også i fjor, men bevisene holdt ikke. Det mener vi de gjør nå, sier Ingilæ.

I motsetning til i fjor har politiet sikrere vitneobservasjoner i tillegg til biologiske spor. Hvilke spor ønsker ikke politiet å opplyse, men det kan være DNA.

Glad for siktelse

Øfeldts er glade saken er oppklart. Og de håper at saken kommer for retten.

- Da får vi kanskje svar på hvorfor denne mannen har valgt nettopp meg og min sønn, sier Roger Øfeldt.

Kjenner siktede

Roger Øfeldt kjenner gjerningsmannen, men har ikke hatt omgang med ham og hevder å ikke ha noe utestående med gjerningsmannen. Øfeldt beskriver siktede som en særing.

En rettssak kan gi Carl Roger Øfeldt erstatning. Han fikk sin bil totalt ødelagt og hadde ikke forsikring. Roger Øfeldt fikk skadene på sin firmabil dekket av forsikringen.

Artikkeltags