(Finnmark Dagblad)

Sevan Marine og Aker Solutions kjemper om milliardkontrakten, men sjansen for at det blir bygget en plattform i Finnmark er minimal.

Ved kai

Polarbase og Sevan Marine offentliggjør torsdag en avtale om ferdigstillelse ved oljebasen. Plattformen er på det nærmeste komplett når den kommer til Hammerfest, men Fredrik Major, nestsjef innenfor forretningsutvikling, sier plattformen skal bli liggende ved Polarbase for etterarbeid før den settes i drift.

- Det blir ferdigstillelse i Hammerfest. De siste to månedene er det planlagt at plattformen blir liggende ved kai her, sier Major til Finnmark Dagblad.

Endelig tilbud

Tidlig i september får Eni Norge tilbud om bygging av produksjonsflytere til oljefeltet utenfor Finnmarkskysten.

Fram til da har ingeniørene jobbet intenst med flyteren, som kan bli den største Sevan Marine noen gang har bygget. De to kontraktørene har fått sterke signaler fra Eni om å sørge for så store ringvirkninger som mulig.

- Vi søker nå etter bedrifter som kan bygge enheter til plattformen i Finnmark, som for eksempel flammetårn, framholder Major.

100 arbeidere

Major regner med at rundt 100 arbeidere vil være på riggen under klargjøringa i Hammerfest.

Før jul blir det klart hvem Eni velger til å bygge kjempeflyteren. Samtidig går krangelen om ilandføring eller ikke. Oljeselskapet vil ikke ta oljen til land av økonomiske og tekniske grunner, og leverandørnettverket Petro Arctic jobber for at mest mulig skal dryppe på det lokale næringslivet.