Fremstilles mandag

Mandag fremstilles finlenderen i 40-årene for varetektsfengsling i Alta. Foto: Oddgeir Isaksen

Mandag fremstilles finlenderen i 40-årene for varetektsfengsling i Alta. Foto: Oddgeir Isaksen

Artikkelen er over 10 år gammel

Finlenderen, som politiet pågrep i politiaksjonen i Gárggoluoppal, fremstilles mandag for varetektsfengsling.

DEL

(Finnmark Dagblad) Lørdagsformiddag bekrefter politiet at det er besluttet å fremstille finlenderen, som foreløpig er siktet for forsøk på drap, for varetektsfengsling. Fengslingsmøtet vil bli avholdt i Alta tingrett mandag.

Politiet fikk i går også tak i mannen som ble skutt etter i Gárggoluoppal i Kautokeino kommune torsdag ettermiddag..

– Vi har foretatt vitneavhør av fornærmede, huseieren og et vitne. Gjerningspersonen sitter i avhør nå. Vi har en formening om hva som har skjedd, men det vil jeg ikke ut med på nåværende tidspunkt, sa politiadvokat Are Meedby til Finnmark Dagblad fredagsettermiddag.

Rykket ut

– Siktelsen kan bli endret underveis i etterforskningen. Det vil også bli undersøkt om han hadde bæretillatelse for våpen, sier politiadvokat Are Meedby til Finnmark Dagblad.

Det var en finsk mann i 40-årene som i 22.30-tiden torsdag ble pågrepet etter en politiaksjon i Gárggoluoppal, som ligger rundt seks mil fra Kautokeino i retning Karasjok.

Politiet fikk i 17-tiden melding om at det var løsnet skudd fra et våpen, og styrker fra flere steder i Vest-Finnmark rykket ut til stedet.

Ingen personer ble skadd i hendelsen.

– Bare fem-seks meter unna

Da Finnmark Dagblad var i kontakt med politiet fredag morgen hadde de ikke fått tak i fornærmede, og mente mannen i 60-årene hadde stukket til fjells. Altaposten fikk imidlertid kontakt med mannen over telefon. Han forklarte overfor avisa at han bare var på besøk hos noen han kjenner i Gárggoluoppal. Etter hvert ruslet han over til en av naboene som hadde fest, og det var der han påtraff finlenderen, som han oppfattet som truende og aggressiv.

Fornærmede kjente ikke finlenderen fra før, og uten foranledning skal finlenderen ha skutt etter mannen med en pistol på kloss hold på kjøkkenet.

– Han skjøt rett mot meg, og kunne lett ha truffet. For det var bare fem-seks meter mellom oss, sier mannen til avisa.

Beslaglagt pistol

Pågripelsen av finlenderen skal ha skjedd uten dramatikk utenfor huset hvor mannen hadde tatt seg inn. Tidligere på kvelden evakuerte politiet en kvinne og to barn fra huset. Etter det var det ikke andre personer i boligen.

Finlenderen ble ført til Alta lensmannskontor, hvor han ble satt i arrest. Mannen skal ha vært alkoholpåvirket under hendelsen.

Det er beslaglagt en pistol, som politiet mener finlenderen har skutt med.

Artikkeltags