– Foten ble lengre på et mirakelmøte

Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

På sekunder skal foten til Astrid Johansen ha blitt lengre. Ifølge henne selv et mirakel.

DEL

Tilbud - iFinnmark+ og eAvis i 2 måneder, for kr 99,-!

Det er lørdag kveld. Ifølge Tom Roger Edvardsen er kinosalen i Lakselv fylt av Guds kraft. Han er på plass for utføre mirakler, og helbrede syke mennesker. Porsanger Pinsemenighet har invitert til folkefest og helbredelsesmøte.

– I Jesu navn tror vi at det vil skje store ting her i kveld, forkynner pastor Peter Englund i pinsemenigheten.

Og Guds kraft ser ut til å bli åpnet denne lørdagskvelden, men ikke før kollekten er samlet inn.

Pengebøttene rundt

Tilreisende helbreder Tom Roger Edvardsen hevder å ha fått et kall, og at han har knallsterk vaksine mot sykdom. Ifølge ham selv har Gud sagt at han vil bruke Edvardsen i helbredelsestjenesten. Det skjedde i en bil for noe år tilbake.

– Legevisitter koster også noe, preker han overbevisende overfor forsamlingen som teller et 50-talls mennesker.

– Jeg ønsker å friskmelde hele Norge og vil ha en bedre helse for Ola og Kari nordmann. At du skal betale for det synes jeg er helt riktig, bærer røsten til Edvardsen i det heller glisne folkesatte lokalet.

Pengebøttene sendes rundt. Små bunker med pengesedler ramler raskt ned i de matte kollektbøttene.

– Det er ingen menneskelig kraft her i kveld, det er Guds kraft. Edvardsen har nådegaven at han kan be for de syke, forkynner nyutnevnt pastor i Porsanger Pinsemenighet, Terje Olsen.

Så er det hele i gang.

Bønn

De oppmøtte er ivrige og håpefulle. Hender løftes i været, og de foldes sammen i felles bønn. Nå skal kreft, underlivsplager, psykiske lidelser, åreforklakning, nakkesmerter og ødelagte rygger og nakker få kjenne Guds kraft.

– Frelse og helbredelse er samme pakke, mange av dere vil bli helbredet bare ved å være her i salen, forkynner Edvardsen

Et mirakel

Edvardsen lover å fjerne kroniske sykdommer og psykiske plager og tar flere personer fram for å holde bønn. Han holder dem i hendene, på skuldrene og på hodet. I bakgrunnen strømmer rolig musikk ut av høyttalerne. Han ber i Jesu navn, og så skjer et under.

Astrid Johansen fra Børselvnes kommer fram. Hun har en fot som i alle år har vært et par centimeter for kort. Hun halter.

– Hvis du nå ønsker, kommer ditt venstre bein til å sprette ut og bli like langt som det høyre. Synes du det er like greit? Spør Edvardsen.

Johansen nikker ivrig. Og etter et drøyt minutt i en stol der Edvardsen tar på hennes føtter reiser de to seg og tar en spasertur rundt på scenegulvet.

– Jeg føler meg langt bedre. Nå er foten like lang. Det er et mirakel. Og det uten å ha vært hos legen, fastslår Astrid Johansen.

Hun smiler.

– Jeg kom hit i dag for på bli kvitt plagene. At foten var kortere fikk jeg vite av fysioterapeuten for noen år siden, sier hun.

– Gi Jesus en stor applaus, sier Edvardsen.

Bønn på trappa

Inne i salen sitter flere syke med grønne lapper i hånden. De venter på å bli ropt opp. En barnevogn trilles fram. Edvardsen ber, og slik har det vært helt siden han kom til Lakselv. Allerede før han kom seg inn i lokalene forsøkte han å helbrede en kreftsyk med bønn på inngangstrappa.

– I Jesu navn ber jeg kreften forlate din kropp. I Jesu navn, gjentar Edvardsen en rekke ganger.

Ragnar Hansen fra Honningsvåg tar imot bønnen. Han er bare på gjennomreise og har stoppet for å få hjelp. Han har ikke tid til å være med på selve helbredelsesmøtet. Han lider av alvorlig kreftsykdom i leveren.

– Jeg er oppgitt av legene. Nå får jeg bare livsforlengende medisin. Nå prøver jeg alt, for den er ikke helt god den krefttypen jeg har, sier han.

– Merket du noe av bønnen?

– Jeg kan ikke si at jeg kjente noe, men håper det gjør jeg, sier han stille.

Edvardsen selv sier følgende om sin behandling av syke i Lakselv.

– Alt det Gud gjør tåler en legesjekk, og folk har forventinger til at det skal skje noe. Det er derfor de er her i kveld.

Artikkeltags