– Foten ble lengre på et mirakelmøte

Foto:

Artikkelen er over 11 år gammel

På sekunder skal foten til Astrid Johansen ha blitt lengre. Ifølge henne selv et mirakel.

DEL

(Finnmark Dagblad) Det er lørdag kveld. Ifølge Tom Roger Edvardsen er kinosalen i Lakselv fylt av Guds kraft. Han er på plass for utføre mirakler, og helbrede syke mennesker. Porsanger Pinsemenighet har invitert til folkefest og helbredelsesmøte.

– I Jesu navn tror vi at det vil skje store ting her i kveld, forkynner pastor Peter Englund i pinsemenigheten.

Og Guds kraft ser ut til å bli åpnet denne lørdagskvelden, men ikke før kollekten er samlet inn.

Pengebøttene rundt

Tilreisende helbreder Tom Roger Edvardsen hevder å ha fått et kall, og at han har knallsterk vaksine mot sykdom. Ifølge ham selv har Gud sagt at han vil bruke Edvardsen i helbredelsestjenesten. Det skjedde i en bil for noe år tilbake.

– Legevisitter koster også noe, preker han overbevisende overfor forsamlingen som teller et 50-talls mennesker.

– Jeg ønsker å friskmelde hele Norge og vil ha en bedre helse for Ola og Kari nordmann. At du skal betale for det synes jeg er helt riktig, bærer røsten til Edvardsen i det heller glisne folkesatte lokalet.

Pengebøttene sendes rundt. Små bunker med pengesedler ramler raskt ned i de matte kollektbøttene.

– Det er ingen menneskelig kraft her i kveld, det er Guds kraft. Edvardsen har nådegaven at han kan be for de syke, forkynner nyutnevnt pastor i Porsanger Pinsemenighet, Terje Olsen.

Så er det hele i gang.

Bønn

De oppmøtte er ivrige og håpefulle. Hender løftes i været, og de foldes sammen i felles bønn. Nå skal kreft, underlivsplager, psykiske lidelser, åreforklakning, nakkesmerter og ødelagte rygger og nakker få kjenne Guds kraft.

– Frelse og helbredelse er samme pakke, mange av dere vil bli helbredet bare ved å være her i salen, forkynner Edvardsen

Et mirakel

Edvardsen lover å fjerne kroniske sykdommer og psykiske plager og tar flere personer fram for å holde bønn. Han holder dem i hendene, på skuldrene og på hodet. I bakgrunnen strømmer rolig musikk ut av høyttalerne. Han ber i Jesu navn, og så skjer et under.

Astrid Johansen fra Børselvnes kommer fram. Hun har en fot som i alle år har vært et par centimeter for kort. Hun halter.

– Hvis du nå ønsker, kommer ditt venstre bein til å sprette ut og bli like langt som det høyre. Synes du det er like greit? Spør Edvardsen.

Johansen nikker ivrig. Og etter et drøyt minutt i en stol der Edvardsen tar på hennes føtter reiser de to seg og tar en spasertur rundt på scenegulvet.

– Jeg føler meg langt bedre. Nå er foten like lang. Det er et mirakel. Og det uten å ha vært hos legen, fastslår Astrid Johansen.

Hun smiler.

– Jeg kom hit i dag for på bli kvitt plagene. At foten var kortere fikk jeg vite av fysioterapeuten for noen år siden, sier hun.

– Gi Jesus en stor applaus, sier Edvardsen.

Bønn på trappa

Inne i salen sitter flere syke med grønne lapper i hånden. De venter på å bli ropt opp. En barnevogn trilles fram. Edvardsen ber, og slik har det vært helt siden han kom til Lakselv. Allerede før han kom seg inn i lokalene forsøkte han å helbrede en kreftsyk med bønn på inngangstrappa.

– I Jesu navn ber jeg kreften forlate din kropp. I Jesu navn, gjentar Edvardsen en rekke ganger.

Ragnar Hansen fra Honningsvåg tar imot bønnen. Han er bare på gjennomreise og har stoppet for å få hjelp. Han har ikke tid til å være med på selve helbredelsesmøtet. Han lider av alvorlig kreftsykdom i leveren.

– Jeg er oppgitt av legene. Nå får jeg bare livsforlengende medisin. Nå prøver jeg alt, for den er ikke helt god den krefttypen jeg har, sier han.

– Merket du noe av bønnen?

– Jeg kan ikke si at jeg kjente noe, men håper det gjør jeg, sier han stille.

Edvardsen selv sier følgende om sin behandling av syke i Lakselv.

– Alt det Gud gjør tåler en legesjekk, og folk har forventinger til at det skal skje noe. Det er derfor de er her i kveld.

Artikkeltags