Gå til sidens hovedinnhold

Mens ordførerne kjempet for mer forsvar i Finnmark, ble Trine Skei Grande tatt på fersken

Artikkelen er over 5 år gammel

Spilte Pokémon Go under høring om landets forsvarspolitikk.

(SIDE 2): En Twitter-melding som viser Venstre-leder Trine Skei Grande i fri utfoldelse med Pokémon Go under en høring, spres nå på nett.

Onsdag avholdt Utenriks- og forsvarskomiteens høring om en langtidsplan for forsvarssektoren. Til stede var også Venstres leder Trine Skei Grande, som er representant for Oslo. Representanter fra Finnmark, Porsanger-ordfører Aina Borch og fylkesordfører Runar Sjåstad, var også til stedet og talte Finnmark sin sak.

Høringen ble blant annet sendt på NRK Nyheter, og enkelte av TV-seerne la merke til noe litt utenom det vanlige.

Skei Grande ble nemlig filmet mens hun satt med mobiltelefonen, og på skjermen var det lett gjenkjennelige spillet Pokémon Go.

- @Trinesg Spiller du virkelig PokemonGo under høring om landets forsv.-pol?, skriver Eirik Sætre på Twitter, og har lagt ut video av hendelsen.

– Noe hjernedødt

Nettavisen har kontaktet Skei Gande for å få svar på det spørsmålet.

– Jeg gjør ikke det lenger, da noen ble støtt. Men noen av oss har hoder som lytter bedre når en kan gjøre noe hjernedødt ved siden av. Vi er ikke alle like, sier hun til Nettavisen.

– Det har kommer fram mer oppsiktsvekkende ting i høringen om norsk forsvarsevne enn dette, fortsetter hun.

Langtidsplanen lover 165 milliarder kroner mer til Forsvaret de kommende 20 årene på toppen av tilleggsfinansieringen av de nye F-35-kampflyene, det er 10 millioner mindre enn forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen ba om i fjor høst.

Elleve større eller mindre anlegg foreslås faset ut i planen, 1.400 ansatte vil bli overflødige. I tillegg er baser foreslått flyttet.

Interessant eller ikke. Omdømmeekspert Haakon B. Schrøder i HBSPR mener politikeren kunne latt spillingen vente.

– Dette sier kanskje noe hvor interessant det som kommer fra talerstolen er, sier Schrøder til Nettavisen.

– Hun bør holde seg for god til å bli tatt for å spille Pokémon uansett hva som kommer frem under en slik høring. Hun må følge med på det som skjer, fortsetter han.

Også Erna

Skei Grande er ikke den eneste av våre toppolitikere som har lagt sin elsk på spillet. Statsminister Erna Solberg har tidligere vært en svoren tilhenger av spillet Candy Crush, men har nå røpet at det er Pokémon Go som gjelder.

– Jeg er mest opptatt av å samle nye pokémoner, ikke så opptatt av å slåss på pokégymmer og slike ting. Statsministerboligen er ikke et pokéstop. Men Druidenes hus rett over gaten og Parkveien 45 er pokéstop. Så jeg kan bare gå ut i hagen og gå frem og tilbake hvis jeg trenger baller, fortalte Solberg til Aftenposten forrige uke.

Kommentarer til denne saken