- Forby anabole stereoider

Artikkelen er over 18 år gammel

Anabole steroider bør forbys ved lov, sier John Arild Svendsen.

DEL
- I tretti år har alle forkastet bruk av steroider. Ingen sier noe pent om det. Da er det enklest å forby middelet, sier han.
John Arild Svendsen har flere ganger vært verdensmester i Taekwon-Do og for ni år siden ble han selv tatt for bruk av anabole steroider.
- Jeg innrømmet dette med en gang. I dag skylder de på kylling og andre ting når prøvene er positiv. Ingen innrømmer at de har gjort feil. De tviholder på sin troverdighet. Jeg gjorde en feil. Med den erfaringen jeg nå har ønsker jeg at det skal forbys, sier han.
Han sammenligner med narkotika skal er forbudt, og da er det like greit å forby også anabole steroider.

(Finnmark Dagblad) Fordømmer ikke
- Jeg fordømmer ikke de som gjør dette. Men jeg stiller spørsmålet om hvorfor de gjør det. Jeg kan til en viss grad forstå de som vil prøve dette, men jeg aksepterer det ikke, sier han.
Svendsen synes det er helt utrolig at noe som ikke er forbudt å bruke kan skape så store reaksjoner.
- Det ser nesten ut som ut som det er mer akseptert å være full. Selvfølgelig er det juks, men det er bare ens egen kropp det går utover, fortsetter han.
- Alle kan være idiot uansett om han bruker steroider eller ikke. Er du bare 40 kilo tør du ikke være idiot, men er du 140 kilo er sjansen mye større.

Tomme blikk
I 16 år har Svendsen vært dørvakt på et av utestedene i byen. Han ser ungdommer i festlig lag i helgene.
- Mitt inntrykk er at mange ungdommer går på andre stoffer enn anabole steroider. Det tomme blikket er karakteristisk for mange. Jeg ser hva som er in i tiden, forteller han.
- Du må kjenne fienden for å kunne identifisere han. Jeg kan ikke alt, men jeg kan mye om forskjellige rusmidler, sier Svendsen.

Ingen beslag
Spesialmedarbeider Terje Wickstrøm på Hammerfest Politistasjon sier det ikke gjort beslag av betydning av anabole steroider.
- Dette er nok ikke en prioritert oppgave for politiet, men vi ser alvorlig på bruken av dette kombinert med alkohol. Dersom lovverket endres er det lettere for politiet å gjøre noe, sier Wickstrøm.
Politiet i Sør-Varanger sier de ikke har gjort beslag på grensen til Storskog.

Ny lov
Justisdepartementet arbeider med et lovforslag som de håper får lagt frem for Stortinget i inneværende år som går ut på å utvide strafferammen av paragraf 162 b til også å forby doping. Slik det er idag er det verken lov å kjøpe eller selge anabole steroider. Men å bruke det er ikke ulovlig.

Artikkeltags