Skal du ut å reise i dag? Fullt kaos på Gardermoen – over hundre meter lang passkø

LANG KØ: En kø på rundt hundre meter møter passasjerer som skal reise utenlands fra Gardermoen lørdag.

LANG KØ: En kø på rundt hundre meter møter passasjerer som skal reise utenlands fra Gardermoen lørdag. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Det er lange køer i passkontrollen på Gardermoen lørdag. Det skriver Romerikes blad.

Nettavisens reporter på stedet forteller om amper stemning, og køer på opptil hundre meter for å komme seg gjennom kontrollen og inn til gatene.

– Folk er sure og det er amper stemning, forteller Nettavisen-journalist, Farid Ighoubah.

– Oppsto plutselig

Estimert ventetid for å komme seg gjennom er på opptil 50 minutter.

- Det oppsto veldig plutselig, akkurat som at det eksploderte med folk. Det er over hundre meter med kø, men nå har de åpnet en fast track, så nå løser det seg litt opp, forteller Ighoubah.

– Ikke hatt mulighet til å oppbemanne

Teamleder ved grensekontrollen på Oslo Lufthavn Gardermoen, Lars Andreas Lindstøl sier til Nettavisen at han er kjent med at det har vært en god del kø lørdag.

– Det har vært mye mennesker på reise, og vi har hatt våre tilgjengelige mannskaper ute, men vi har ikke hatt mulighet til å oppbemanne og ha flere luker åpne.

I sommer var det fullstendig kaos i passkontrollen på hovedflyplassen på grunn av lav bemanning i politiet. Passasjerer måtte vente i opptil tre timer i kø, og situasjonen strakk seg over flere uker.

Det endte med at politimester Jon Steven Hasseldal i Øst politidistrikt så seg nødt til å omdisponerte midler for å øke bemanningen med 14 stillinger. 

Midlene ble tatt fra Politiets utlendingsenhet, som blant annet sørger for å uttransportere personer som ikke har lovlig opphold i Norge.

– Vanlig trafikk

Ifølge Lindstøl ved grensekontrollen har lørdagens køer ikke noe med problemene i sommer å gjøre.

– Nei, dette er snakk om vanlig trafikk. Noen tider på døgnet er det mer trafikk og flere passasjerer enn ellers, og det er sånn det er. Da hender det at blir litt kø.

Artikkeltags