Enighet i SAS – pilotstreik avverget

Riksmekler Nils Terje Dalseide orienterte om at meklingen mellom SAS og pilotene fortsatte etter lunsj torsdag.

Riksmekler Nils Terje Dalseide orienterte om at meklingen mellom SAS og pilotene fortsatte etter lunsj torsdag. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Det blir ingen streik blant pilotene i SAS, bekrefter partene etter nesten 18 timers mekling på overtid. Avtalen går til uravstemning 23. juni.

DEL

Forhandlingene har vært vanskelige, og det var mange punkter å bli enige om, uttaler partene etter å ha kommet ut fra Riksmeklerens kontor like før klokka 18.

– Sluttresultatet er akseptert av begge de to pilotforeningene og vil bli lagt ut til uravstemning blant medlemmene. Vi har også fått noe bedre avtale for våre yngste piloter, og SAS får til gjengjeld bedre bemanning i sommermånedene, sier leder for SAS Norge Pilotforening, Jan Levi Skogvang.

Avtalen inkluderer blant annet en felles lønnsskala for alle piloter i SAS. I tillegg til lønnstrinn vil de fleste få omtrent 1 prosent tillegg i lønn. Frivillige deltidsløsninger skal dessuten sikre SAS større tilgang på piloter om sommeren.

Norsk Cockpitforbund og SAS Norge Pilotforening (SNF) og arbeidsgiveren SAS hadde frist ved midnatt natt til torsdag for å komme til enighet hos Riksmekleren i Oslo. Det klarte de ikke, og forhandlingene fortsatte på overtid til langt utpå torsdag ettermiddag.

430 piloter ville blitt tatt ut i streik dersom partene ikke hadde kommet til enighet. Det ville rammet mye av SAS' trafikk i Norge.

Artikkeltags