Flest private leiligheter

16 OMSORGSBOLIGER: - De blir bemannet med hjemmehjelpstjenester, forteller prosjektsjef Håkon Rønbeck (t.h.). Her med anleggsleder Rolf Olsen.

16 OMSORGSBOLIGER: - De blir bemannet med hjemmehjelpstjenester, forteller prosjektsjef Håkon Rønbeck (t.h.). Her med anleggsleder Rolf Olsen. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Av de 58 leilighetene, som er under bygging i Batteriparken i Hammerfest, blir 16 leiligheter i 3. etasje nye omsorgsboliger.

DEL

(Finnmark Dagblad) Hammerfest: På et tidspunkt etter byggestart var omsorgsboligene ute av det kommunale boligprosjektet, og alle leilighetene som bygges i 3., 4. og 5. etasje ble lagt ut for salg.

Finansieringen fra Husbanken var usikker, men da den likevel gikk i orden, snudde man, bekrefter prosjektsjef Håkon Rønbeck hos kommunen.

Legger ned på Molla

– Når omsorgssenteret er ferdig endrer vi strukturen på vårt behandlingstilbud til eldre. Pensjonærhjemmet på Molla legges ned, forklarer Rønbeck, og sier at omsorgsboligene er tiltenkt til litt mer friskere eldre.

– Omsorgsboligene blir vanlige leiligheter, men de blir bemannet med blant annet hjemmehjelpstjenester, fortsetter Rønbeck, men påpeker at det er omsorgssenteret som skal dekke det primære behovet.

– Det stemmer at omsorgsboligene en periode var ute av prosjektet, og så kom parkeringshuset inn og omsorgsboligene tilbake, sier prosjektsjefen, som mener at kommunen har landet på en god løsning.

Alle de andre leilighetene, og alle de i 4. og 5. etasje, som kanskje blir å få den beste utsikten inn mot sentrum i tillegg til innseilingen til byen, selges på det private boligmarkedet fra 1,6 millioner kroner til 7 millioner.

Rakk å selge én

Eiendomsmegler Fred Johansen hos Eiendomsmegler1 bekrefter at de hadde rukket å selge en av leilighetene i 3. etasje da kommunen snudde.

– Men det fikk vi ordnet, sier megleren, som også er kommunepolitiker for Høyre.

– Denne saken har jeg ikke vært med på å behandle som politiker, påpeker han, og har hele veien erklært seg inhabil.

«Godt voksne» kjøpere

For det var egentlig både som et omsorgssenter og nye omsorgsboliger det hele startet.

– Vi opplever at dette er populære leiligheter. I tillegg til de kommunale er 18 leiligheter allerede solgt, forteller megleren, som forteller at de fleste kundene har vært «godt voksne».

– Men det er også noen i 20-årene som har kjøpt av de minste leilighetene, forklarer eiendomsmegleren.

Leilighetene skal stå ferdig i mai neste år.

Artikkeltags