Flere alternativer for Goliat-oljen

Artikkelen er over 11 år gammel

Nordkapp og Nordkyn kan også få olje.

DEL

(Finnmark Dagblad) Operatørselskapet Eni Norge vil om kort tid fremme forslag til konsekvensutredning for feltet.

Informasjonsansvarlig i Goliat-staben. Helge Sørås, understreker overfor Finnmark Dagblad at selskapet fortsatt holder alle muligheter åpen, men bekrefter samtidig gårsdagens melding i NRK Nordnytt om at ett sted i Nordkapp kommune, Sarnesfjorden, og ett så langt øst som i Lebesby vil bli tatt med i konsekvensutredningen.

– Men dette er rent forberedende. Det er jo ikke en gang besluttet omoljen skal utvinnes, heller ikke om den skal ilandføres. Først deretter kommer valg av ilandføringssted.

– Men så lang t øst?

– Det er vanlig å se etter muligheter for samkjøring med andre, og Nucula-feltet kan være en framtidig mulighet. Men det er vel ikke riktig å si at den er veldig nærliggende, sier Sørås.

Eni Norge har for øvrig selv en betydelig eierandel i Nucula (30 prosent), men dette har ikke betydning for den utredning som gjøres nå, fremholder Sørås.

– Her er det kun industrielle sider som vurderes.

Fram til nå er det tre steder som har vært lansert som mulige landingssteder dersom oljen fra Goliat blir ført i land i rør: Dønnesfjord på Sørøya, Markop i Kvalsund og Sletnes på Sørøya

Artikkeltags