Flere alternativer for Goliat-oljen

Artikkelen er over 10 år gammel

Nordkapp og Nordkyn kan også få olje.

DEL

KAMPANJE: iFinnmark+ i ut året for kun 10,-

Operatørselskapet Eni Norge vil om kort tid fremme forslag til konsekvensutredning for feltet.

Informasjonsansvarlig i Goliat-staben. Helge Sørås, understreker overfor Finnmark Dagblad at selskapet fortsatt holder alle muligheter åpen, men bekrefter samtidig gårsdagens melding i NRK Nordnytt om at ett sted i Nordkapp kommune, Sarnesfjorden, og ett så langt øst som i Lebesby vil bli tatt med i konsekvensutredningen.

– Men dette er rent forberedende. Det er jo ikke en gang besluttet omoljen skal utvinnes, heller ikke om den skal ilandføres. Først deretter kommer valg av ilandføringssted.

– Men så lang t øst?

– Det er vanlig å se etter muligheter for samkjøring med andre, og Nucula-feltet kan være en framtidig mulighet. Men det er vel ikke riktig å si at den er veldig nærliggende, sier Sørås.

Eni Norge har for øvrig selv en betydelig eierandel i Nucula (30 prosent), men dette har ikke betydning for den utredning som gjøres nå, fremholder Sørås.

– Her er det kun industrielle sider som vurderes.

Fram til nå er det tre steder som har vært lansert som mulige landingssteder dersom oljen fra Goliat blir ført i land i rør: Dønnesfjord på Sørøya, Markop i Kvalsund og Sletnes på Sørøya

Artikkeltags