(Finnmarken)

Etter det Finnmark Dagblad erfarer er minst 23 av de 27 ungdommene fra Finnmark i god behold.

En gutt fra Lakselv, en gutt fra Alta og to jenter fra Vadsø er ennå ikke gjort rede for. I Østfylket er det altså kun Vadsø som savner ungdomspolitikere.

Operasjonsleder Leif-Magne Thomassen i Vestfinnmark politidistrikt kunne sent lørdag kveld bekrefte at to personer fra vestfylket har status som savnet etter tragedien på Utøya. Operasjonssentralen i Østfinnmark politidistrikt ønsker ikke å komentere saken på nåværende tidspunkt.

Finnmark Dagblad og Finnmarken har vært i kontakt med Arbeiderparti-topper fra alle kommunene i Finnmark. Bortsett fra i Alta, Porsanger og Vadsø kan alle med stor sannsynlighet melde at de ikke savner ungdommer etter tragedien på Utøya.

Samler medlemmene

I Vadsø er lokallagsleder Hermann Westlie i gang med å planlegge en samling for sine medlemmer.

- Vi vet at det var fire, muligens fem, personer fra Vadsø på Utøya. Vi har noe informasjon om disse, men det er opp til politiet å bekrefte antall skadede og savnede, sier Westlie til Finnmarken.

Lørdag ettermiddag møtte Westlie kommunens kriseteam. Etter planen skal Vadsø Aps medlemmer samles på rådhuset lørdag kveld for å snakke om fredagens hendelse.

Vadsø kirke er åpen for alle som vil komme dit for en stille stund eller tenne et lys.

Sendte SMS

I Porsanger er ordfører Mona Skanke fremdeles håpefull.

- Det første jeg gjorde da jeg fikk meldinger om Utøya var å sende en melding: Er du ok. Jeg har ikke fått svar. Vi vet ikke ennå hvordan det går med vår ungdomspolitiker, men vi håper på det beste. Da meldingen om over 80 drepte på Utøya kom inn fikk jeg en stor nedtur og mistet mye håp, men mange av de skadde er ennå ikke identifisert, sier Mona Skanke.

Åpen kirke

Leder Steinar Karlstrøm i Alta Arbeiderparti bekrefter at en gutt fra Alta har status som savnet etter masakeren på Utøya fredag. De fire andre utsendte ungdomspolitikerne fra Alta skal være i god behold. Klokka 15.00 åpnet Alta kirke sine dører for de som trenger et samlingssted i sorgen.

– Dette er ikke bare et tilbud til familie, venner, partifeller, bekjente og pårørende. Det er et tilbud til alle, sier Steinar Karlstrøm.

Finnmarken er gjort kjent med at vadsøjentene Kristina Raastad Dikkanen og Julie Møller Wormdal og båtsfjordgutten Pavel Jensen er i sikkerhet. Det samme er også kirkenesjenta Ragnhild H. Gaski. Andreas Taraldsen, som opprinnelig kommer fra Jarfjord i Sør-Varanger, men nå bor i Stavanger, var også på Utøya fredag. Også han er i god behold.
Vadsøjenta Ann Ørjebu, som for tiden bor i Trondheim, kom seg også fra skytedramaet med livet i behold.