Grøtte/Rundberg og Mari Boine opptrer under TV-aksjonen

PÅ TV: Simone Grøtte og Herman Rundberg byr på gjenhør og gjensyn med bestillingsverket fra Varangerfestivalen i 2014. Foto: Anniken Renslo SandviK

PÅ TV: Simone Grøtte og Herman Rundberg byr på gjenhør og gjensyn med bestillingsverket fra Varangerfestivalen i 2014. Foto: Anniken Renslo SandviK

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

NRKs storstilte sending under søndagens TV-aksjon byr på sofistikert show fra Finnmark og Nord-Troms.

Simone Grøtte, Herman Rundberg og Mari Boine er tre av flere artister som skal by på underholdning under den lange TV-sendingen søndag ettermiddag og kveld.

– Jeg gleder meg stort. Det er en stor ære å bli spurt om å opptre under denne viktige TV-aksjonen. Jeg synes spesielt det er hyggelig at vi er et godt lag fra Nord-Troms og Finnmark, sier danseren Simone Grøtte, som er fra Porsanger.

Sammen med mannen Herman Rundberg, som er fra Kåfjord i Nord-Troms, og Mari Boine fra Karasjok, skal hun framføre deler fra bestillingsverket til Varangerfestivalen 2014.

– Mari og Herman har laget låten «Filli Filli», som skal framføres på scenen i Oslo, og så blir det et utdrag fra Kråkesølv og Herman Rundbergs «Hjemmeseier», forteller Simone Grøtte, som synes det er stor stas at et bestillingsverk til en festival lever videre.

– Det er kjempeartig, og ikke minst er det flott at det kan skje i forbindelse med en så viktig sak som kampen for å bevare regnskogen, sier Grøtte.

Hun synes det hele blir ekstra stas siden den nokså kjente musikeren Sting skal opptre på den samme scenen kommende søndag.

– Det er jo bare helt utrolig å få dele scene med en artist som Sting. Vi gleder oss kolossalt til å sette oss på flyet med retning Oslo lørdag, nær kvitrer Simone Grøtte.

Artikkeltags