Gå til sidens hovedinnhold

Bank og unge entreprenører fortsetter samarbeidet

Artikkelen er over 5 år gammel

I 2014/15 var det 49 elevbedrifter som ble startet i Finnmark. Nå har Ungt Entreprenørskap fått på plass en ny avtale, som sikrer flere nye ungdomsbedrifter i framtiden.

Sparebank1 Nord-Norge og Ungt Entreprenørskap (UE) Finnmark har inngått en ny toårsavtale. En avtale som sikrer UE et sekssifret beløp, samt at de får faglig kompetanse fra banken om det er behov for det. Samarbeidet mellom partene har vart i seks år.

– Det er et veldig bra samarbeid, og vi er en ideell organisasjon, som er en brubygger mellom elever og lokale arbeidsplasser. Da er det viktig å ha et bra samspill mellom det offentlige og private, forteller daglig leder i Ungt Entreprenørskap Finnmark, Randi Gjevestad Vorren.

«Sjef i eget liv»

Konserndirektør i Sparebank1 Nord-Norge i Finnmark, Trond Hanssen, er ikke i tvil om at det er viktig for dem å støtte denne typen samfunnsengasjement. Ungt Entreprenørskap er med på å gjøre opplæringssiden mer robust.

– Ungt Entreprenørskap er med på å skape nye gründere. De lærer gjennom dette fagtilbudet hvordan man kan skape sin egen bedrift, sier Hanssen, som også stiller fagfolk til disposisjon i programmet, «Sjef i eget liv», som tilbys i alle fylkene i landet.

– I avtalen stiller vi med foredragsholdere til dette programmet, som bygger opp om personlig økonomi. Et område som finansbransjen mener er veldig viktig, og som det bør undervises i på skolen, forteller konserndirektøren.

3.504 på aktiviteter

Det mange elever som har drevet med elev-, ungdoms- og studentbedrift i regi av Ungt Entreprenørskap, som startet i Finnmark i 2003. De elevene som har vært gjennom dette tilbudet har fått en god erfaring om arbeidslivet lenge før de er ferdig utdannet.

– I 2014 har vi arrangert både elev- og studentaktiviteter som har samlet 3.504 på ulike treff. Det var i år også 49 elevbedrifter i Finnmark, og det er på dette antallet vi har ligget de siste årene, forteller Vorren, har lagt planene for neste skoleår.

– Planleggingen er godt i gang, men vi vet enda ikke hvor mange elever som velger dette studiet før til høsten, sier hun.

Kommentarer til denne saken