Flere Venstre-fylkesledere mener Listhaug bør gå: – Hun er på kollisjonskurs

Justisminister Sylvi Listhaug (Frp) ga en uforbeholden unnskyldning i Stortinget torsdag. Venstre-fylkesleder Leif Gøran Wasskog mener Listhaug likevel bør gå av.

Justisminister Sylvi Listhaug (Frp) ga en uforbeholden unnskyldning i Stortinget torsdag. Venstre-fylkesleder Leif Gøran Wasskog mener Listhaug likevel bør gå av. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Leder Leif Gøran Wasskog i Finnmark Venstre er blant dem i partiet som mener regjeringen ikke bør ofres for å verne om justisminister Sylvi Listhaug (Frp).

– Når du har en minister som er såpass på kollisjonskurs med både opinionen i Stortinget og det samarbeidsprosjektet som vi prøver å få til på borgerlig side, så er det viktig at hun går av, sier Wasskog til VG.

Wasskog er blant de mest Frp-kritiske stemmene i Venstre, men flere av partiets fylkesledere stiller seg bak han.

– Jeg ville ha fjernet eller flyttet Listhaug. Det hadde for så vidt vært naturlig å ha gjort for en stund siden. Rekkevidden av dette burde Solberg sett tidligere, sier leder Jan Henrik Nygård i Sogn og Fjordane Venstre til Bergens Tidende.

Fylkeslederen legger ikke skjul på hva han mener om uttalelsene Listhaug kom med mot Arbeiderpartiet og stortingsflertallet i saken om statsborgerskap.

– De var såpass urimelige at jeg ikke har brukt så mye energi på det. Det er ikke slik statsråder skal gjøre, så da får vi finne et svar på det.

Leder i Agder Venstre, Petter N. Toldnæs, vil ikke si om han mener Listhaug bør gå nå. Han er imidlertid tydelig på hva han selv mener om utspillet til Listhaug forrige uke.

– Det hun sa var urimelig, usant og urettferdig. Derfor er jeg glad for at det er beklaget. Det er det jeg har å si om dette.

Mandag ettermiddag ble det klart at KrF ikke har tillit til justisminister Sylvi Listhaug. Dette kan i ytterste konsekvens bety at regjeringen må gå, dersom Erna Solberg velger å stille kabinettsspørsmål.

(©NTB)

Artikkeltags