Finn fire feil

 Slik fant Jan Einar Jørgensen sin BMW. Frekke tyver har tatt fire splitter nye dekk og felger, og latt bilen ligge delvis med understellet på bakken.

Slik fant Jan Einar Jørgensen sin BMW. Frekke tyver har tatt fire splitter nye dekk og felger, og latt bilen ligge delvis med understellet på bakken. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Monica N. Johansen fra Hammerfest opplevde det. Nå har også Jan Einar Jørgensen (17) blitt frastjålet alle hjulene på bilen.

DEL

– Forferdelig ergerlig, sier Jan Einar Jørgensen til Nordlys.

Han står ved sin BMW 520. En drøm av en ungdomsbil. Litt rust her og der, men i god stand og inntil nylig med flotte lettmetallfelger og nye sommerdekk. Men mandag fant han bilen uten hjul.

Monica N. Johansen fra Hammerfest opplevde det samme da frekke tyver hadde byttet sine slitte hjul med Johansens parkerte bil på Skaidi.

– Prosjekt

Jørgensen kjøpte bilen i november. Siden har han spinket og spart til deler, og skrudd i ledige stunder. Han går på mekanikerlinja og fikk testet ut kunnskapen i praksis på egen bil.

– Det var liksom prosjektet mitt. Jørgensen får lappen i oktober. Da skulle bilen være klar. – Nå har det blitt et større prosjekt.

Har mistanker

Han har hatt hyppig tilsyn med bilen, som sto parkert ved bygget til gamle Bussring ovenfor Pyramiden i Tromsdalen. Derfor har han en anelse om hvem som står bak.

– Jeg har sett en bil stå parkert her, som har forsvunnet fort når jeg har kommet. Det virket som den spanet ut bilen. Så jeg har gjort mine tanker. Tyven(e) er åpenbart bilkyndige. Foruten hjultyveriet, er også panseret brutt opp, og en liten del plukket ut. – Sensor for kamakslingen, forklarer Jørgensen. – De trengte den vel.

Ikke forsikret

Bilen var avskiltet. Det gjør ikke saken bedre.

– Derfor hadde jeg ikke forsikring, så jeg får ikke noe igjen. Dekk og felger kostet 9000 kroner. Ennå har han ikke oversikt over skader på understellet, bakende og eksosanlegg er sluppet rett ned på bakken av de hensynsløse tyvene.

– Nå vet jeg ikke hva jeg skal gjøre.

Innsatsleder Fred Jøran Johansen sier politiet vil forsøke å komme til bunns i saken.

– Det er ikke slik at vi bare henlegger mindre tyverier. Nå har vi få spor å gå etter, men vi har fått opplysninger av bileier som kan bli nyttig. Saken oversendes nå etterforskning.

– Det skal jo ikke være slik at man ikke kan sette fra seg en bil.

Artikkeltags