Fikk storruggen første natta

Artikkelen er over 12 år gammel

En storlaks på drøye 15 kilo ble fangsten for Øyvind Haugland fra Bjerkreim i sesongens første fiskenatt i Altaelva.

DEL

(Finnmark Dagblad) – Jeg er litt skjelven nå. Men også vanvittig fornøyd. Helt ubeskrivelig, sier Øyvind Haugland fra Bjerkreim.

Hans første fiskenatt i Altaelva kommer han alltid til å huske. Tidlig i dag morges dro han nemlig opp en laks på drøye 15 kilo i Øvre Stengelsen.

– Vekta viste 15,3 kilo, men på grunn av blodtapet anslår jeg den til å veie mellom 15 og 16 kilo, sier han fornøyd.

Ante ikke størrelsen

Storlaksen bet på rundt klokken seks på morgenen, og Haugland forteller at han først ikke trodde fisken var så stor.

– Jeg brukte vel 30-40 minutter på å dra den i land. Flere ganger nærmet den seg, men dro fort ut igjen. For å ikke miste den ønsket jeg ikke å presse på for mye heller, men etter hvert fikk vi heldigvis lempet den på land, sier han.

Elev ved Øytun

Sammen med kompisene Kristian Lauvland fra Arendal og Jostein Lindgren fra Telemark, alle elever ved Øytun folkehøgskole, var han på plass i elva midnatt natt til i går for å benytte seg av sesongens fiskestart.

– Da vi flyttet hit for å gå på Øytun visste vi faktisk ikke at vi hadde mulighet til å fiske i elva. Så da skoleåret nylig ble avsluttet bestemte vi oss for å bli igjen og fiske i elva i en uke, sier han.

Som fiskeinteressert har han fisket i elva på hjemplassen hans, Bjerkreimselva, også den en kjent lakseelv.

– Men min forrige lakserekord var på kun 4,2 kilo, sier han.

Uvanlig

Å få laks i Altaelva det første fiskedøgnet er ikke hverdagskost, og i hvert fall ikke av den størrelse Haugland fikk. Da Finnmark Dagblad var på plass ved fangststedet fikk vi imidlertid vite at også flere hadde hatt fiskelykken med seg. En kar skal alene ha fått hele tre laks.

Det lover godt foran årets sesong.

rm@fd.no

Artikkeltags