(Finnmark Dagblad)

Laksen ble tatt nøyaktig ved samme kulpen som bryllupet sto. Hvilken kulp det er snakk om, er imidlertid hemmeligstemplet. Ottar ønsker ikke et renn av fiskerkonkurrenter til den gode fiskeplassen i Stabburselva.

Bursdagsklepper

- Laksen ble tatt ved ett-tiden natt til mandag. Det tok 20 minutter før jeg fikk den i land. Det var min far, Håvard Gohli, som på sin egen bursdag fikk kleppet sin første storlaks, forteller Ottar med et stort glis.

Tidligere på kvelden fikk Ottar også en smålaks. Det samme fikk Ottars stefar, Finn Jensen, som også var med på gutteturen til kulpen.

Ottars brud, Anita, fikk for øvrig sin første laks i den samme kulpen for ett år siden. Lørdag sto hun hvit brud på samme sted. Foran presten i Guds vakreste katedral; Stabbursdalen, ga hun sitt ja til storfiskeren.

- Vi har vært i lag i åtte år, så det er ikke så stor forskjell å være gift, smiler Anita, som opprinnelig kommer fra Seiland.

- Men man får bedre haill, fastslår Ottar skråsikkert.

Og da Finnmark Dagblad blir med brudgommen til Stabbursnes naturhus for offisiell veiing, får vi dette bekreftet. Joril Vedhugnes ved naturhuset veier laksen til hele 12,1 kilo.

- Det er ny personlig rekord! Den største laksen jeg har tatt fra før er på 11,5 kilo. Da var jeg 14 år. Men den ble tatt på sluk, så det gjelder ikke helt i fiskermiljøet, forklarer Ottar.

Nå kan han imidlertid titulere seg som storfisker, etter å ha fått på land en laks over ti kilo på flue.

- Jeg har blitt mobbet i årevis fordi jeg ikke er storfisker. Det har ikke hjulpet at jeg har tatt over ti laks mellom ni og til kilo på flue. Stefar Finn håpet derfor at denne skulle veie maks 9,9 kilo, men det ble han blå for. Nå er jeg storfisker, gliser Ottar.

Storlaksen ble for øvrig tatt på en selvbundet flue, som Ottar har oppkalt etter en kamerat:

- Flua heter, Terje Persen, fordi det er en liten, grønn luring.