Gå til sidens hovedinnhold

Her blir du flådd på feriereise. Kvinne betalte 15.000 kroner for behandling av hodepine

Artikkelen er over 5 år gammel

Side2.no: Hvert år opplever mange nordmenn på utenlandsferie både overbehandling og skyhøye priser ved helseklinikker, avslører den norske avisen Canariajournalen.no.

– I de fleste land finnes det forskjellige prislister for lokale og for turister. Vi antar at overprising utgjør inntil 20-25 prosent av erstatningene, sier informasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige til Canariajournalen.no.

Overfor Nettavisen forteller Rysstad at overbehandling utgjør mellom 5 og 10 prosent av erstatningene

Skyhøyt over normalpris

En helseklinikk i Puerto Rico på Gran Canaria skal ha tatt 20.000 kroner for behandling av bronkitt, 15.000 for hodepine, 80.000 for fjerning av føflekker, og 47.000 for diagnose og behandling av øre- og halsbetennelse og bronkitt. En norsk kvinne skal ha betalt 15.000 kroner for behandling av hodepine på denne helseklinikken på Kanariøyene. Ifølge Gjensidige er normalpris 2000-3000 kroner.

Den aktuelle klinikken, som heter Clinic Diamond, er ifølge Rysstad en versting når det gjelder overprising overfor turister.

Han anslår at det dreier seg om noen hundre saker årlig der nordmenn har blitt utsatt for overfakturering hos klinikken.

– Vi har forsøkt å gi dem en sjanse, og vært i dialog med eieren, men det ser ikke ut til å ha hjulpet, sier han til Canariajournalen.no.

- En medarbeider som har jobbet med reiseskader i over 20 år, sier at Clinic Diamond er det verste eksemplet på overprising hun har opplevd, forteller han til Nettavisen.

Bjarne Rysstad i Gjensidige legger fram sterk kritikk mot Clinica Diamond på Gran Canaria.

- Har ingen misfornøyde kunder

Clinic Diamond International ligger i Las Olas-senteret i Barranco Agua de La Perra, det nordmenn kaller Nydalen, i Puerto Rico sørvest på Gran Canaria.

Klinikken ble åpnet i 2013 og blir drevet av doktor Deepa Kiran Kumar Serai, som snakker både norsk og engelsk. Serai forteller til Canariajournalen at den største kundegruppen til klinikken er nordmenn, fulgt av dansker, svensker og finner.

Hun avviser bestemt påstandene at hun overfakturerer for behandlingene.

– De beste til å svare på om jeg overfakturerer er mine pasienter. Jeg tror de er fornøyde med behandlingen de har fått, og de kommer tilbake hvert år. Hvis de ikke hadde likt behandlingen, ville de ikke betalt meg, sier hun Canariajournalen.

Serai understreker at hun tilbyr pasienter pengene tilbake hvis de ikke er fornøyde, men hun hevder at ingen av hennes pasienter har vært misfornøyde med behandlingene de har fått.

Saken ble først publisert av Side2.no.

Råd hvis du blir lurt

I tillegg til Kanariøyene er Tyrkia og Bulgaria land der norske turister risikerer å bli overfakturert for helsetjenester, ifølge Rysstad. Han oppfordrer også nordmenn på ferie i Egypt, Spania, Hellas og Den dominikanske republikk om å være observante på problemstillingen.

- Vi anbefaler norske turister om å ta kontakt med sitt forsikringsselskap umiddelbart når det oppstår et behov for legebesøk. Ta kontakt før du oppsøker klinikken, sier Rysstad.

Han anbefaler turister om alltid ha reiseforsikringskortet tilgjengelig.

- Der står det gode råd og et telefonnummer du kan ringe, sier han til Nettavisen.

Nettavisen har fått tillatelse til å gjengi deler av artikkelen som ble publisert på Canariajournalen.no tidligere i uke.

Les flere saker fra Canariajournalen.no.

Kommentarer til denne saken