Finnmark Dagblad og Finnmarken har i flere år slitt med fallende opplag, men opplever nå stor vekst på digitale plattformer.

- Da vi lanserte aID i juni i fjor skjedde det noe. Derfra og ut året hadde i vekst, men starten i januar har vært fantastisk, sier ansvarlig redaktør og daglig leder Arne Reginiussen.

Finnmark Dagblad har en stor vekst i januar. 328 nye betalende kunder kom til, og nettoveksten endte på 265 for januar måned.

Veksten er størst i Hammerfest og Alta.

- Finnmark Dagblad er åttende best i Amedia nasjonalt – foran atskillig større aviser. Veksten kommer i hovedsak digitalt. Det er utrolig gledelig å se at både antallet aktive aID-brukere og bruken av iFinnmark pluss øker fra dag til dag. Vi har tre ganger denne uken satt all time high på bruk fra abonnenter, sier redaktøren.

- Jeg tror dette kommer av at kvaliteten på produktet vårt er høyt. Det leveres mange gode saker fra våre nysgjerrige og undersøkende journalister. Det du ikke finner på iFinnmark og i Finnmark Dagblad og Finnmarken er ikke verdt å vite, smiler redaktøren.

Reginiussen medgir imidlertid at utfordringen fremover ligger på papirsiden.

- Vi har gjort en stor omlegging i Finnmark Dagblad denne uka av distribusjonen. Det har medført at mange har fått avisene sine senere enn de skal ha, og det er også den del som ikke har fått avisen. Det beklager vi, og Amedia distribusjon jobber døgnet på tamp for å rette opp alle uregelmessigheter. I løpet av få dager skal denne situasjonen være normalisert, sier han.

Eventyrlig også for Finnmarken

Også søsteravisen gjør det svært bra. Antall nysalg i Finnmarken er 252, nettoveksten havnet på 193 betalende abonnenter.

- Det er fantastiske tall som viser at det er betalingsvilje for god journalistikk, sier ansvarlig redaktør i Finnmarken, Eilif Aslaksen.

Finnmarken-redaktøren mener også at stadig flere lesere rundt om i kommunene som avisen dekker, har et behov for at få nyhetene og reportasjene raskere enn det man får til med papiravisa.

- Folk har for lengst vendt seg til at de må på nett for å følge med, og det gjelder for lokale hendelser og saker også. Samtidig tror jeg at mange etter hvert også har innsett at de får valuta for pengene, og derfor er folk villige til å betale. Det koster jo ikke all verden, sier han.

Aslaksen sier videre at godt og relevant innhold trekker både papirproduktet og nettstedet opp.

- Poenget er at folk i Finnmark opplever oss som relevant og viktig for dem. Finnmarkingene fortjener god journalistikk på alle plattformer, sier han.

Leder an

Digitalredaktør Stian Eliassen har ansvar for avisenes felles prosjekt, ifinnmark.no. Han har sett mange rekorder de siste ukene.

- Vi ser at siden nyttår har vi fått tosifret antall digitale betalende brukere hver eneste dag på ifinnmark.no. Vi hadde ikke turt å håpe på en så gledelig utvikling, legger han til.

Eliassen mener godt innhold er hemmeligheten bak suksessen.

- Jeg er stolt av mine kolleger når vi kan observere at vi leder an i den digitale utviklingen i Nord-Norge, sier han.