Gå til sidens hovedinnhold

Fant 100 ulovlige teiner

Artikkelen er over 11 år gammel

Fiskeridirektoratet og Kystvakten fant 100 teiner på to døgn i Øst-Finnmark. Totalverdien med krabber er på rundt én million kroner. Er ulovlig krabbefiske et problem? Diskuter saken her!

(Finnmarken)

Etter søndagens aksjon mot piratteiner mellom Mehamn og Kjøllefjord, avdekket Kystvakten flere ulovlig satte krabbeteiner i Tanafjorden mandag. Totalt ble det funnet rundt 100 ulovlige krabbeteiner utenfor Mehamn og i Tanafjorden.

– Fartøyet som har satt ut teinene i Tanafjorden har levert krabbe for flere hundre tusen i september og oktober. Vi kommer til å inndra fangstseddelen, sier Fiskeridirektoratets regiondirektør Hermod Larsen.

Etter å ha inspisert fartøyet ble det registrert krabbe om bord, og Fiskeridirektoratet vil anmelde forholdet.

- Vi har registrert at fartøyet har levert krabbe til flere mottak spredt ut over Øst-Finnmark. Dessuten har de ikke kvote til å fiske innenfor tolvmila. At fartøyet fisker krabbe i Tanafjorden, er i så måte ulovlig, sier Larsen.

Direktoratet har sett seg lei på det de kaller Cowboyvirksomhet blant enkelte fiskere.

– Vi har flere fartøy i kikkerten, og trapper opp letingen etter ulovlige teiner. Vi vet om flere ulovlige teiner i Tanafjorden og andre steder i Øst-Finnmark, sier Larsen.

Er ulovlig krabbefiske et problem? Si din mening i kommentarfeltet!