Gå til sidens hovedinnhold

Fanget verdens største gråsteinbit

Artikkelen er over 13 år gammel

Rekordfisken, som veier 22,840 kilo, er tatt utenfor Sørøya.

(Finnmark Dagblad)

Her viser belgiske Hendrickse Roland stolt fram verdens største gråsteinbit som noensinne er fanget på stang.

Belgieren er gjest på Hasvik hotell for tredje sommeren på rad, og onsdag ble det full klaff for sportsfiskeren. For det var ikke bare en storfisk som beit på kroken denne gangen, men mer et monster av en steinbit.

– Gråsteinbiten veier 22,840 kilo. Dette er ikke mindre enn en verdensrekord, forteller Mona Jacobsen Saab ved Hasvik hotell.

Flere rekorder

Gjestene til hotellet deltar som «Team Hasvik hotell», noe som gjør at slike rekordfangster blir registrert på dette laget. Derfor er hotelleieren like entusiastisk som sportsfiskeren selv.

– Fra før av har «Team Hasvik hotell» europarekord på torsk tatt med stang. Denne torsken veide 37,520 kilo. I tillegg har vi fra før fått registrert en del nederlandske og belgiske rekorder, sier Jacobsen Saab.

Onsdag ettermiddag var lensmannen på hotellet og målte og veide rekordfisken, slik at verdensrekorden kan godkjennes og registreres.

Seks kamerater

– Alle skjemaene som skal til er fylt ut, og verdensrekorden blir nå registrert. Dette er bare utrolig morsomt, smiler hotelleier Mona Jacobsen Saab.

Belgieren Hendrickse Roland kommer fra et sted i Belgia som heter Putte, og er på sportsfiskeferie i Hasvik sammen med fem kamerater fra hjemlandet. Også de er i Hasvik for tredje sommer på rad.

Nøyaktig hvor rekordfisken utenfor Sørøya ble tatt vil hotelleieren ikke røpe, men sier likevel at fiskeplassen som har gitt flere rekordfisker bare ligger ca ti minutter i båt fra hotellet.

– Nærmere beskrivelser gies kun til våre gjester som deltar i «Team Hasvik hotell», ler hun hemmelighetsfull.