(Finnmark Dagblad)

– Like etter at Finnmark Dagblad kom ut fredag kveld fikk jeg de første henvendelsene, sier Gunn Bente Knudsen, som kan fortelle at hun i helga har fått mange SMS-er, blitt oppringt, og mottatt utallige støtteerklæringer på nettet.

I en sju siders reportasje lørdag sto hun og familien fram og fortalte om vold og redsler, som begynte i 1993. Mor, sønn og datter var lenge på flukt fra en voldelig ektemann, men opplevde at både politi og hjelpeapparat snudde ryggen til, selv om de bønnfalt om hjelp.

LES MER: Politiet til tobarnsmoren: – Nå har du sjansen. Du kan flykte, men du må gjøre det i dag

– Søkelys på et system

– Det er utrolig godt å få så mye støtte og varme, men jeg har også fått mange meldinger fra kvinner som både har vært og fortsatt er i lignende situasjoner, sier Gunn Bente, som håper at historien får satt søkelys på et system som ikke fungerer helt slik vi liker å tro.

– Jeg håper dette kan få røsket litt opp i systemet, og for eksempel være med på å bedre kunnskapene om dette i skoler, kommuner og egentlig alle steder, sier hun.

Over 40.000 lesere på nett

I tillegg til Finnmark Dagblads lesere på papir- og e-avis, hadde også over 40.000 lesere på nett og mobil fram til i går ettermiddag lest artikkelen de tre forteller.

Over 4.500 av disse har igjen anbefalt andre å lese historien på Facebook, hvor også mange uttrykker støtte, varme og medfølelse.

– Det viktigste for meg nå er å rekke høyest mulig opp i systemet med dette og jeg ønsker å få spredd min historie til flest mulig, fastslår Gunn Bente, som også takker Finnmark Dagblads lesere for både hilsninger og omtanke.

Noe av omtanken fra fd.no

«Sterk lesning og rystende fakta. En velskrevet reportasje og modige Gunn Bente og barna hennes.»

Jonny Kristensen

«Skremmende! Og dette er velferdsstaten Jeg tar av meg hatten for dette trekløveret.»

Kristin Magnussen

«Stolt over at jeg har så sterke og modige folk i familien.»

Sivert Rønninghaug

«Utrolig tøft lesing, dessverre en del kjente trekk. Det bør og må gjøres mer for familier som opplever dette! Vi er i 2014, og det er IKKE slik det burde være.»

Janne Muan

«En skremmende historie, men så flott at dere vil dele den så alle offentlige enheter kan lese og virkelig sette dette på dagsordenen. Du har vært sterk for deg og dine to barn, nå håper jeg dere får hjelp og støtte til å komme dere videre i livet. Ønsker deg og dine to barn Lykke til i Fremtiden. «En framtid med trygghet og ro i sjelen».

Bente O. Kristoffersen