Einar Gelius i Hammerfest

Einar Gelius i Hammerfest.

Einar Gelius i Hammerfest. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Norges mest omtalte prest for tiden holder kurs i Hammerfest i dag.

DEL

(Finnmark Dagblad) Norsk sykepleieforbund i Finnmark har invitert sine medlemmer til en gratis fagdag med temaet Himmel og Helvete, et seminar holdt av den omdiskuterte og folkelige presten Einar Gelius.

– Jeg skal snakke litt om motivasjon og utfordringer i det å være menneske i en veldig krevende jobbsituasjon, forteller Gelius til Finnmark Dagblad i forkant av foredraget.

– Det burde vel du vite alt om?

– Ja, jeg har en del erfaringer på feltet og vil blant annet fortelle litt om mitt eget liv, sier Gelius.

Utover dette hadde han ingen kommentar, og pressen fikk kun delta under innledningen av seminaret, der fylkesleder presenterte ham som «Norges mest ettersøkte prest».

Kan få sparken

For få uker siden stormet det rundt Gelius da Vålerenga-presten kom med boken «Sex i bibelen». Boken fikk kraftig kritikk, blant annet av biskopen i Oslo, Ole Christian Kvarme.

Tirsdag kveld meldte NRK at kirken vil reise avskjedssak mot Gelius. Etter det de erfarer, skal presten allerede ha fått beskjed om det, i et brev fra Kvarme.

– NRK ringte meg og da måtte jeg bare si at jeg kan bekrefte at jeg er i samtaler med Einar Gelius, men at innholdet i samtalene er mellom ham og meg. Jeg har ingen andre kommentarer, sier Kvarme til VG.

Vålerenga menighetsråd har i et brev til biskopen erklært full tillitt til Gelius.

Tøff rolle

Sett i denne sammenheng kan nok Gelius trekke en rekke paralleller fra sitt eget liv i forhold til seminaret i Hammerfest. I innbydelsen beskrives foredraget på denne måten:

«Offentlig sektor, står ofte i en tøff og krevende rolle. Omstilling, krav til effektivisering og resultater gjør at medarbeidere ofte opplever et voldsomt press over seg. Gelius tar utgangspunkt i den virkeligheten vi mennesker opplever og lever i, nemlig spenningen mellom himmel og helvete, mellom motløshet og håp. I seminaret tar Gelius utgangspunkt i sine erfaringer som prest og statssekretær - og som medmenneske og familiefar.»

Artikkeltags