Eilif hedret med journalistpris for offentliggjøring av reintallene

HEDRET: Eilif Aslaksen fikk prestisjefylt pris for sitt journalistiske håndverk.

HEDRET: Eilif Aslaksen fikk prestisjefylt pris for sitt journalistiske håndverk. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Stort å få en sånn anerkjennelse.

DEL

Finnmarks journalistlag har tildelt Eilif Aslaksen årets journalistpris. Prisen fikk han for sitt omfattende arbeid som førte til offentliggjøringen av reintallene. Juryformann Jan Gunnar Furuly sier at juryen har kommet fram til at arbeidet var et unik og nyskapende graveprosjekt, som brøt med tradisjonelle tabuer i reindrifta og vakte nasjonal oppmerksomhet.

– Prisvinner har skrevet en imponerende metoderapport som alle journalister i Finnmark bør lese og la seg inspirere av, sier Furuly.

Prisvinneren selv er stolt over å ha vunnet prisen.

– Det er stas at en fagjury vurderer arbeidet du har gjort til så verdifullt at det fortjener en pris. Det er dyktige folk som sitter i juryen. Det er stort å få en slik anerkjennelse.

Aslaksen er dag ansatt som redaktør i Finnmarken, men jobbet i NRK Sapmi da graveprosjektet hans ble gjennomført.

– NRK Sapmi har stilt alle ressurser til disposisjon for at jeg kunne jobbe slik jeg har gjort. Hadde det ikke vært for den støtten hadde det ikke vært mulig, sier han.

Den nytilsatte redaktøren i Finnmarken vil motivere sin nye redaksjon i Dagbladet Finnmarken og Finnmark Dagblad til å gå løs på lignende prosjekter.

– Vi er godt i gang. Vi har daglig gode saker i avisene, som etter hvert kan bli så gode at de kan vinne denne type priser. Jeg ser fram til å jobbe med så vanvittig dyktige folk i Finnmark Dagblad og Finnmarken.

Artikkeltags