Flere melder fra om dyr som lider

Det er veldig viktig at folk melder fra hvis de har mistanke om dyr som ikke har det bra, sier Torunn Knævelsrud, som leder seksjon dyrevelferd i Mattilsynet. Illustrasjonsfoto

Det er veldig viktig at folk melder fra hvis de har mistanke om dyr som ikke har det bra, sier Torunn Knævelsrud, som leder seksjon dyrevelferd i Mattilsynet. Illustrasjonsfoto Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Mattilsynet har de siste fire månedene mottatt 3.495 bekymringsmeldinger om dyrevelferd. Det er en økning fra samme tid i fjor, men få av inspeksjonene viste lovbrudd.

Fra mai til og med august har det kommet inn 334 flere bekymringsmeldinger om dyr som ikke har det bra, enn i samme periode i fjor, viser tall fra Mattilsynet.

Fra 2013 til 2016 har antallet bekymringsmeldinger om uakseptabel dyrevelferd i perioden mai-september økt med 122 prosent. Bekymringsmeldinger om dyrevelferd utgjorde hele 70 prosent av alle bekymringsmeldinger som Mattilsynet har mottatt fra publikum i denne perioden i år.

– Økningen i antallet bekymringsmeldinger tok fart da den nye dyrevelferdsloven kom i 2010. Da ble det lovfestet at folk plikter å melde fra til Mattilsynet hvis de har mistanke om at dyr lider, og det er veldig viktig at folk melder fra hvis de har mistanke om dyr som ikke har det bra, sier Torunn Knævelsrud, som leder seksjon dyrevelferd i Mattilsynet.

Mattilsynet gjennomførte 2.738 tilsyn, og i et flertall fant ikke inspektørene brudd på regelverket for dyrevelferd. I tillegg ble det funnet få tilfeller av vanskjøtsel av dyr.

– Ett tilfelle av vanskjøtsel av dyr, er uansett et tilfelle for mye. Dyreeiere har plikt til å ta seg godt av dyrene sine, påpeker Knævelsrud.

Artikkeltags