– Drittlei forsøpling

Asle Hansen fra Lakselv ventet vinter og vår på et svar fra Porsanger kommune angående forsøpling i Mobilskogen.

Asle Hansen fra Lakselv ventet vinter og vår på et svar fra Porsanger kommune angående forsøpling i Mobilskogen. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Klaget på forsøpling sommeren 2012. Først nå fikk han svar fra kommunen.

DEL

Asle Hansen klaget på forsøpling i Mobilskogen i Lakselv sommeren 2012. Porsanger kommune befarte området høsten 2013. Og først nå - i februar 2014 - får han svar.

– Det går ikke akkurat med rakettfart i Porsanger kommune, fastslår Asle Hansen syrlig overfor Finnmark Dagblad.

Dårlig signal til de unge

Vi står på Ildskogmoen ved Lakselv, stedet som på folkemunne blir kalt Mobilskogen.

– Jeg har i flere år irritert meg over at det skjer forsøpling her. Dette er et yndet friluftsområde for lakselvfolk. Selv pleier jeg å lufte hunden min i dette området.

Asle Hansen sier at skolene også bruker området på turdager.

– Vi sender et dårlig signal til den oppvoksende slekt, når de møter søppel i skogen, mener Hansen bestemt.

Dumper avfall

Asle Hansen sier han selv har vært øyenvitne til en mann med en traktor og fullastet tilhenger dumpet hageavfall som kvister og gress i skogen.

– En annen gang så jeg en med en gedigen biltilhenger, med oppbygde karmer, som dumpet avfall her. Det som forundrer meg er at folk ikke gidder å kjøre opp til Gairasmoen, hvor det er helt gratis å levere slikt avfall, sier Hansen til Finnmark Dagblad.

Betong og bildekk

Hansen sier det ikke bare er hageavfall, men også bygningsavfall som planker og betong, og sågar bildekk, som dumpes i skogen. Nå ligger søppelet under et lag med snø. Men sommerstid irriterer synet Hansen. Asle Hanssen synes ikke Porsanger kommune tar saken alvorlig, og han bestrider at kommunen kan ha vært på befaring, når det i svarbrevet står at man ikke fant tegn til forsøpling under befaringen i september 2013.

– Anmeldt selv

Rådmann Gunnar Lillebo i Porsanger sier han stoler på at hans folk har vært på befaring. Men han beklager at det tok nesten et halvannet år, før Hansen fikk svar på henvendelsen sin.

– Jeg har ikke all verden av ressurser til ta hånd om dette. Men vi følger opp slike saker. Det er imidlertid ofte vanskelig å finne ut hvem som er miljøsynderen. Lillebo håper likevel at folk ikke blir lei av å tipse om slike saker til kommunen.

– Jeg håper vi håndterer dette bedre neste gang. Og min oppfordring til publikum, er at de selv også kan politianmelde miljøkriminalitet. Det trenger ikke gå via Porsanger kommune, sier Gunnar Lillebo.

Artikkeltags